Mai jos, josnic și inuman de atât nu cred că se mai poate

Ascult de dimineață o știre care mi-a dat de gândit toată ziua. O persoană din minunata Românie a fost diagnosticată cu cancer. Conform legilor, persoana are dreptul la tratament gratuit. Sau, cum spun ei cifrat, compensat sută la sută. Ei, uite că subiectului povestioarei nu i s-a aplicat Legea.
Bine, omul avea prescrisă o injecție în valoare de zece mii de lei, lunar. Ce a făcut împricinatul? A dat statul în judecată. Și, culmea, a și câștigat. Păi băi nesimțiților, ocupanți de scaune prin ministere și direcții, care nici măcar nu știți ce înseamnă înscrisurile de pe ușa pe care teoretic intrați zi de zi, nu vă e rușine? Nu vă e rușine să priviți funcțiile la care accedeți doar ca niște sinecuri și nicidecum ca o obligație și o șansă imensă de a face bine țara asta și de a servi cetățenii ce v-au trimis acolo și pe ale căror taxe și impozite voi vă transformați în vip-uri ce nu se mai satură în a acumula până la explozie tot felul de sclipiciuri și de arginți?
Uitați-vă la omul ăsta care a trebuit să meargă în instanță pentru a i se recunoaște și a i se acorda un drept prevăzut de legile României. Uitați-vă la toți bătrânii care au muncit vreo 40 de ani și își cumpără salam doar de sărbători. Cum puteți voi, pupători de cururi politice să dormiți liniștiți noaptea, știind că din pixurile voastre pleacă niște indemnizații de rahat pentru părinții și bunicii noștri?
Și, de parcă nu ar fi fost destul, o altă știre. Doi medici și o asistentă scoteau la pensii de boală persoane ce puneau în dosar pliculețul cu bani. Medic! Te gândești la noblețea misiunii sale. La statutul său de al doilea Dumnezeu pe Pământ. Aiurea, pleavă este peste tot. Și iată că, din nou, și printre medici. Păi, cu șpăgile luate într-o lună de doi, trei din ăștia, se găseau și banii pentru injecția pacientului diagnosticat cu cancer. Dar, nu. Continuăm să trăim într-o societate plină de răpitori. Luăm acum tot ce putem. Radem la jumătate de metru sub pământ și ne îmbogățim. Pentru cine, este clar. De ce și pentru ce, este greu de înțeles.

În fine, cum putem condamna micii infractori în timp ce Parlamentul duduie de personaje care înainte de a intra în politică îți pupau mâna dacă le plăteai un coniac și o cafea la vreo terasă? Acum, vile, terenuri, automobile, ceasuri, vacanțe exotice etc. Au intrat proști și au ajuns boieri. Tot proști. Ce le lipsește cred că este teama de popor. Că dacă le-ar păsa, ar închide gura cârcotașilor cu un nivel de trai decent și cu un nivel maxim de respectare a legilor și a valorii profesionale. Dar, prin comportamentul lor nu fac decât să afișeze un senioral dispreț față de cetățeni.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/