Mai întâi practica și apoi vacanța pentru elevii de la Liceul Tehnic de Aviație din Caransebeș!

Elevii de la liceul de aviație Max Ausnit din municipiul Caransebeș mai au câteva săptămâni până să intre în vacanță. După perioada de pregătire teoretică, acum cursanții intră într-o perioadă de pregătire practică.

Sunt puțini elevi în prima generație de tehnicieni de aviație, însă de la an la an clasele au toate motivele să se înmulțească datorită performanței și meseriei frumoase și de viitor pe care absolvenții o vor avea, spune Gabriel Olariu, cel care s-a gândit să dezvolte învățământ de durată în acest domeniu. Chiar la Caransebeș!

„Este un lucru nou ce va prinde cu siguranță rădăcini. Sunt elevi puțini în această primă generație și din cauză că am obținut cu întârziere toate autorizațiile de funcționare a acestui liceu, singurul privat de agent gen din țară. Eu sunt convins că, de la an la an, când părinții vor prinde încredere, vor înscrie copiii la liceu. Pentru că este totul nou, cursurile se desfășoară într-o locație reabilitată în cadrul Aeroportului, se învață atât teorie, cât și practică pe motoare de avioane și cred că această meserie de viitor foarte căutată se poate învăță la Caransebeș. Acum elevii au intrat în practică și după trei săptămâni vor lua vacanță”, ne-a declarat Gabriel Olariu, omul de afaceri care investește timp și bani în Aeroportul din Caransebeș.