Măi domnule dragă, mai lasă-ne cu muntele ăsta al matale!

După câteva zile de pauză, timp în care, pe bune, am crezut că se apucă serios și de alte lucruri care așteaptă urgent rezolvarea în județ, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, reia pe pagina sa de Facebook povestea cu pârtiile, cărările, parcările, asafaltarea căilor de acces de pe Muntele Mic. E drept, ca să nu ne prindem noi de șmecherie, în treacăt vorbește și de Semenic și Poiana Mărului.

De trei luni însă ne toacă nervii cu Muntele Mic. În cap nu are altceva decât asta. Mai nou, în ecuația muntelui a băgat-o și pe Luminița Jivan, „salvatoarea” județului pe vremea când se poza la braț cu Dragnea și Dăncilă. Apropo de „lumi” de la capătul tunelului. Știi matale, domnule Dunca, cum grăia „specialista” în urmă cu exact un an? N-ai de unde să știi, că pe vremea aia nici măcar Baba Vanga n-ar fi fost în stare să prorocească că vei ajunge căpitan de județ, iar ea, în fața procurorilor și judecătorilor.

Dar lasă că îți arăt eu ce scria exponenta „ciumei roșii” în județ la acea vreme:„Drumuri nu, pentru că trebuie să apărăm interesele gândacilor, pensii și alocații mărite nu, pentru că a trebuit să băgăm și mai mulți bani în buzunarele clienților voștri politici. Reforma în Sănătate a însemnat, de fapt, îngreunarea accesului oamenilor de rând la serviciile medicale. Iar acestea sunt doar câteva exemple din cele pe care le-ați «îndeplinit» în programul vostru de guvernare. Cred că suntem cu toții de acord că este imperios necesar ca acest guvern să plece. Orice guvern care se ascunde de democrație și de transparență decizională trebuie să plece.”

Ei, ce zici, domnule Dunca? Pesediștii au lăsat-o pe motive de DNA și tribunal, iar liberalii au luat-o de bună, după ce au fardat-o puțin în obrăjori, cu roșu, bineînțeles, ca să dea bine la presă. Ciudat e că în tot acest timp te tot iei, domnule Dunca, de administrația din Turnu Ruieni. Dacă ar fi fost primar în continuare Maralescu ori un pesedist, aș mai fi înțeles. Dar așa primarul e liberal de-al matale care, bag seama, nu vrea să răspundă la comenzi. La comenzile politice și la procesele pe care Primăria condusă de el le are cu firma pe care matale o adiminstrai înainte de a veni la CJ. În loc să te bucuri că ai un primar corect și cinstit, care vrea să facă treabă bună, îl iei în șuturi ori de câte ori postezi ceva pe Facebook! Păi asta-i treabă?

Un sfat, domnule Dunca: mai dă-le încolo, Doamne iartă-mă, de schiuri, clăpari, pârtii, că nu doar Muntele Mic e în județul ăsta. Trage o fugă până la Oțelu Roșu și întreabă-i pe bărbații ăia pe care îi găsești în centru unde le sunt nevestele? Îți spun eu dacă nu te duci: la moși și la babe în Austria și Germania. Crezi că de bine au plecat de acasă? Sau la Oravița. Vorbește cu tânărul liberal Costel Ursu și o să te lămurească câte locuri de muncă sunt în oraș și câte au apărut în ultimul an și ceva. Ori ieși afară, în Piața Prefecturii, și stai de vorbă cu cetățenii Reșiței și o să-i vezi că nu-i interesează afacerile voastre de pe Muntele Mic cu care ne-ai făcut capul calendar. Ei sunt interesați de creșterea pensiilor, de alocațiile copiilor, de locurile de muncă care au cam dispărut și, mai nou, de centrele de vaccinare pe care nu sunteți în stare să le puneți pe picioare.

Pe ei astea îi interesează, nicidecum ceea ce scrii toată ziua pe Facebook. E bine de știut că au trecut trei luni și nu se vede nimic de pe urma voastră, mă domnule dragă, cum ar spune ardeleanul, ajuns la capătul răbdării!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/