Am întâlnit conțopiști fericiți!

Să mai zică cineva că în România nu sunt oameni care se roagă ca pandemia de coronavirus să țină mult și bine. Până în 2030, dacă s-ar putea. În ciuda a ceea ce ne spune seară de seară președintele Iohannis, a ceea ce vedem la televizor și simțim pe pielea noastră, lor le merge bine. Chiar foarte bine. Nu că ar munci mai mult decât alți bugetari, ci pentru că guvernul liberal s-a pus bine cu oamenii lui din teritoriu, adică cu funcționarii din prefecturi.

Printr-o ordonanță de urgență din august 2020, acești funcționari beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază, măsură ce rămâne în vigoare pe perioada stării de alertă, care stare poate dura până la comanda hop. Mai pe înțelesul tuturor, sporul se acordă pentru activitatea și modul de implicare a funcționarilor în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, activități care presupun un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă. Prefecții și subprefecții nu intră în calcul, ceea ce mă face să cred că dumnealor freacă menta toată ziua, din moment ce guvernul consideră că nu merită să fie răsplătiți cu mai mult.

În Caraș-Severin, din cei 40 de funcționari, 35 primesc sporul de 30% din salariul de bază, care, între noi fie vorba, nu este de ici, de colo, el putând să depășească chiar și o pensie medie. Ce fac băieții și fetele pentru sporul ăsta? Să nu vă imaginați că lucrează pe secțiile de ATI, stau la lucru 10 ore, înregistrează pacienții la Unitatea de Primiri Urgențe, transportă bolnavii cu izoleta ori dezinfectează saloanele spitalelor, cară morții de la morgă. Nu. Ei fac ceea ce fac și băieții și fetele din consiliile județene și primării, nimic mai mult. Vin la lucru în aceeași clădire din centrul Reșiței, folosesc aceeași ușă de la intrare, același lift ca și subordonații lui Dunca, se întâlnesc cu oamenii, stau nas în nas cu ei. Altfel spus: muncă de conțopist. Singura deosebire e dată de OUG: unii primesc spor, alții nu. Păi e cinstit?

Da, bravo mă, ce întrebare e asta? Câte chestii nu sunt cinstite în țara asta și nu se mai întreabă nici dracu dacă e corect sau nu. Nu că nu ar fi îndreptățit să o facă, dar ce folos, cine îi mai ascultă pe oameni, că au trecut campaniile electorale și nimeni, dar absolut nimeni nu mai are treaba lor. Și apoi, taman în cazul amărâților ăstora de funcționari m-am găsit să mă întreb dacă e cinstit sau nu? Altă treabă nu am decât să bag bățul prin gard? Cam așa, nu?

Ei, să vedeți ce înjurături îmi iau, că altă treabă n-am decât să mă leg la cap fără să mă doară.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/