Mai candidează Torma la alegerile din 2020?

Desemnat câștigător al alegerilor locale din 2016, Adrian Torma, fără o vastă experiență în domeniul politic, a preluat cârma Primăriei Moldova Nouă cu entuziasm, cu dorința de a schimba în bine lucrurile în orașul dunărean, însă după numai câteva luni de miere, exact ca-ntr-o căsnicie, pentru Torma au început lunile de pelin.

La numai un an de la instaurarea sa în scaunul de edil-șef al orașului Moldova Nouă, Torma era gata să renunțe la îndatoririle sale față de cetățeni. Unul din principalele motive pe atunci se referea la respingerea celor 24 de proiecte depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală (în valoare de 28 de milioane de euro), orașul de la malul Dunării fiind singurul oraș din Caraș-Severin căruia Ministerul de Finanțe nu i-a aprobat niciun proiect.

În plus, picătura de ulei care i-a tăiat primarului pofta de a mai amesteca în maioneza administrației publice a avut legătură cu numirea lui Matei Lupu (contracandidatul său la alegerile locale din 2016) în funcția de prefect al județului Caraș-Severin. La ceremonie, Torma nu a mai putut suporta „minciunile enumerate de Lupu” în cei 12 ani de edil-șef al orașului Moldova Nouă, cum, de altfel, a fost scos din minți pentru faptul că, în momentul în care a luat cuvântul în fața celor 100 de invitați la instituirea Prefectului, primarului Torma i-a fost tăiat microfonul.

Astăzi, Adrian Torma, în continuare edil al orașului Moldova Nouă, vorbește despre administrația publică locală în următorii termeni: „Administrația publică locală e extrem de frumoasă și de palpitantă. În cadrul acesteia, existența câtorva elemente este absolut necesară, ca de exemplu: o echipă care să susțină proiectele, iar dacă tu ca administrator ai o viziune, e nevoie și de restul conexiunilor: ajutor de la Consiliul Județean, ajutor de la nivel național, precum și ajutorul cetățenilor”.

Întrebat de reporterii expressdebanat.ro dacă îl mai bântuie gândul să renunțe la Primărie, Torma explică: „Deocamdată e prematur să spun dacă gândul, care ne bate pe toți care suntem în această funcție, este și de actualitate, dar depindem foarte mult noi, ca primari, și de ceea ce-și doresc cetățenii”.

Despre ce se va-ntâmpla peste un an și jumătate, edilul are în calcul ambele variante: „Există probabilitatea ca, peste un an și jumate, eu să-mi doresc să continui, ceea ce ar fi bine, în mod normal, și pentru comunitate, dar și pentru proiectele pe care le-am început, însă există și posibilitatea ca cei care votează să nu-și mai dorească să continue cu mine în această poziție”.

Referitor la cum vede Torma viitorul din punct de vedere al administrației publice, acesta concluzionează: „Logic, un primar ca să poată să-și ducă obiectivele la finalitate, are nevoie de cel puțin două mandate!”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/