Magistrații din Timișoara protestează față de ordonanța lui Tudorel

60 de magistrați au protestat astăzi la Palatul Dicasterial față de OUG propusă de Tudorel Toader. Aceștia au afișat mesaje contra abuzurilor comise în justiție, dar și despre independența din sistemul juridic.

Un grup de persoane i-au așteptat în fața Tribunalului Timiș și i-au primit pe procurori și pe judecători cu aplauze. Susținătorii și-au arătat sprijinul prin aplauze, zâmbete și au strigat în cor „Nu renunțați!”. Protestul magistraților a fost unul mut, iar timp de 20 de minute trecătorii i-au aclamat și le-au spus să nu se lase.

Ce îi supără mai tare pe magistrați este că ordonanța prin care Tudorel Toader vrea să modifice legile justiției este un abuz asupra statului de drept și reprezintă politizarea parchetelor. Magistrații sunt solidari cu colegii lor care au protestat astăzi în marile orașe: Cluj-Napoca, Constanța sau Brașov.

De asemenea, cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au anunțat într-un comunicat de presă că din 25 februarie până în 1 martie vor suspenda în semn de protest activitatea cu publicul.

„În data de 22.02.2019 la Sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș s-a întrunit Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș care a votat în unanimitate susținerea punctelor de vedere exprimate public de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație și de către Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificările legislative intervenite prin adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 7/2019. În cadrul Adunării Generale s-a decis suspendarea activității cu publicul a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în perioada 25 februarie – 01 martie 2019 ca formă de protest față de modificările legislative intervenite”, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Asemenea măsuri au fost luate și la Cluj-Napoca și Constanța.