Magistrală veche de 50 de ani în Calea Șagului din Timișoara

avarie pe calea sagului din timisoara1

Magistrala de apă și canal de pe Calea Șagului din Timișoara funcționează de jumătate de secol, astfel că, luni, s-a produs o avarie majoră. 

O avarie majoră s-a produs, luni, la magistrala de apă și canal de pe Calea Șagului. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, susține că nu este de mirare că s-a întâmplat acest lucru, având în vedere că țevile sunt vechi de 50 de ani.

Avaria majoră care a apărut ieri pe Calea Șagului în drept cu cimitirul răspunde cel mai clar întrebării pe care o primim des în ultimii 2 ani: de ce ați început atâtea lucrări publice?  âRețeaua care s-a spart aseară este o magistrală de 400mm diametru, care alimentează întregul cartier Iosefin cu apă potabilă. Ea funcționează de jumătate de secol, de la începutul anilor 70. Precum multe alte rețele publice, de apă sau termoficare, starea acesteia este una dezastroasă. Nu este nici prima, nici a doua avarie din zonă, iar înlocuirea în întregime a magistralei de apă este imperativă”, a afirmat Ruben Lațcău.

avarie pe calea sagului din timisoara

Viceprimarul Timișoarei a precizat că, la sfârșitul anului viitor, Calea Șagului va intra în reparații capitale. De asemenea, lucrări de schimbare a conductelor se realizează și pe alte artere importante din Timișoara.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

La sfârșitul anului viitor Calea Șagului va intra în șantier, va fi înlocuită toată gospodăria subterană și va fi refăcut tot bulevardul de la mall până în centru, pe Splaiul Vladimirescu. Același proces masiv de reabilitare a avut loc și este în curs de finalizare pe Cetății, Vidrighin sau Bogdăneștilor. Aceeași nevoie urgentă de înlocuire a infrastructurii și același pericol de a vedea străzile cum cedează a fost și pe Aradului, Torontalului, Bărnuțiu, Ripensia sau restul străzilor pe care am intervenit. Acesta este motivul pentru lucrările ample de schimbare de conducte, care ne încearcă nervii și răbdarea de la început de 2021, sunt nu doar necesare, ci obligatorii”, a explicat Ruben Lațcău.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, anul acesta, instituția pe care o conduce va finaliza 30 de kilometri de înlocuire de conducte de termoficare, în urma unor lucrări în valoare de 170 milioane lei, și va continua înlocuirea rețelelor de apă-canal, o investiție care se ridică la 150 milioane lei.

avarie pe calea sagului din timisoara3

avarie pe calea sagului din timisoara2

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/