Magie, circ, dans, yoga și multe povești. Începe Festivalul Căsuța Piticilor la Institutul Francez din Timișoara

po 1000x100px (3)

Se strigă adunarea piticilor la Institutul Francez din Timișoara. Festivalul va avea loc anul acesta într-un format mai restrâns, însă organizatorii promit momente magice pentru copiii care vor participa. 

Vor fi trei zile, între 18 și 20 septembrie, în care cei mici se vor putea bucura de spectacole de magie, de circ, vor afla secretul poțiunii magice la proiecția celui mai recent film din seria Asterix și vor putea urmări teatru de păpuși, teatru muzical și operă pentru copii.

Institutul Francez propune mai multe momente de lectură care să întrețină magia, iar în cadrul unei secțiuni dedicate științei, copiii vor putea afla, printre altele, cum funcționează un robot sau cum să-și confecționeze un caleidoscop. Organizatorii propun pe tot parcursul festivalului și ateliere de zumba, dans, circ și yoga.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Pe parcursul celor trei zile ne vom asigura de respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare: spațiile vor fi dezinfectate, distanța va fi respectată, iar purtarea măștii va fi obligatorie pe toată durata evenimentului. Numărul de locuri este limitat, participarea fiind posibilă numai pe bază de rezervare prealabilă.”, transmit organizatorii.

Programul complet al Festivalului Căsuța Piticilor și formularele de înscriere se regăsesc aici. Accesul la eveniment se face numai cu cardul Cultura Plus, pe numele copilului, și doar în baza unei înscrieri prealabile. Cardul le asigură participanților reduceri la spectacolele principale din fiecare zi și gratuitate la toate celelalte activități.

Rezervarea se realizează pentru un întreg interval orar: 10-12, 13-15, 16-18, respectiv 18 sau 19 pentru proiecțiile și spectacolele din încheierea fiecărei zile. Accesul la seriile de ateliere și spectacole este gratuit și rezervat exclusiv copiilor posesori ai cardului Cultura Plus. Copiii pot avea un singur însoțitor care beneficiază de intrare gratuită.

Pentru evenimentele din încheierea fiecărei zile, accesul este deschis tuturor și se face pe bază de bilet cumpărat în avans de pe Eventbook pentru toți participanții, fie că este vorba despre copii sau însoțitori. Tariful întreg este de 15 lei, iar cel redus pentru posesorii cardului Cultura Plus este de 10 lei.

Festivalul face parte, în acest an, din seria evenimentelor care celebrează 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei.

Foto: Facebook/Institutul Francez Timișoara

banner 970 x 250