Cele mai noi modele de drone vor fi prezentate pe Aeroportul Caransebeș

Primul eveniment din Banatul Montan axat de drone de uz comercial va avea loc pe Aeroportul Caransebeș, în 18 septembrie, în organizarea PRIAevent CAA, cu sprijinul Aeroportului Caransebeș și AROPA.

Este evenimentul de lider din România axat pe drone, care se va materializa printr-o conferință online și o expoziție la Aeroportul Caransebes, difuzată și online. Expoziția prezintă noile reglementări tehnologie și dezvoltări din domeniu și prezintă soluții la problemele critice cu care se confruntă utilizatorii comerciali atunci când vine vorba de drone: probleme de reglementare, gestionarea datelor și externalizarea lor versus insourcing, integrarea sistemelor și multe altele. Va fi prezentat cu această ocazie noul regulament al UE pentru drone începând cu 1 ianuarie 2021.

Scopul acestei reforme este de a crea o piață cu adevărat armonizată a dronelor în Europa, cu cel mai înalt nivel de siguranță. Cum vom aplica aceste reglementări în România? Vom face modificări în codul aerian al României? A zbura cu o dronă poate fi foarte distractiv, dar în calitate de pilot de dronă ești acum un alt utilizator al cerului aglomerat. Este important să știi cum să-ți pilotezi drona atât în ​​siguranță, cât și legal. Odată cu creșterea congestiei rutiere, taxiurile aeriene (decolare și aterizare verticale) au format acum o nouă linie de afaceri pentru aeroporturi, companii aeriene, gări și autoritățile orașului, oferind o nouă modalitate de a ajunge la timp pasagerii și pachetele. De asemenea, se așteaptă ca livrarea să se facă cu drone, iar testele se fac în zilele noastre în diferite țări. Piața dronelor comerciale crește mai repede decât se anticipase și ar putea tripla în următoarele decenii. Utilizarea comercială a dronelor este unul dintre motivele pentru care industria crește atât de mult și atât de repede.”, ne-a declarat omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care găzuiește evenimentul pe Aeroportul Caransebeș.

Conferința va începe vineri, de la ora 10.45, pe panoul de conferințe online PriaDrone și va prezenta și inițiativa de afaceri „BANAT Air Park“, care poate reînvia sectorul de afaceri aeriene într-o regiune precum Caransebeș, iar parte din această inițiativă este lnsarea unui „coridor de experiment cu drone” la Aeroportul BANAT Caransebes (LRCS) ce va fi transmis în direct la ora 14.00.

Expoziția va fi cu public de la ora 14.00, însă toți participanții trebuie să respecte măsurile de siguranță pentru limitarea răspândirii coronavirusului.