Magia Crăciunului la Caransebeş

Sute de caransebeşeni, alături de Episcopul Lucian şi de Marcel Vela, primarul oraşului, au participat la o seară cu totul specială. După ce au primit lumina sfântă de la Bethlehem, toţi cei prezenţi şi-au încântat urechile,dar şi sufletele cu un concert de excepţie al Filarmonicii din Timişoara.

Sărbătorile de iarnă, momentul special al anului, au fost întâmpinate la Caransebeş într-un mod deosebit. Evenimentul încărcat de emoţie şi spiritualitate a avut loc în Catedrala Episcopală din centrul oraşului. „Preoţii şi credincioşii din Caransebeş au primit lumina din cetatea sfântă a Bethlehemului, din Biserica Naşterii Domnului Iisus Hristos. Ne-am rugat ca Dumnezeu să ne lumineze şi pe noi ca să devenim lumină în lume, după cuvântul Mântuitorului”, a spus Episcopul Lucian.

Magia sărbătorilor a coborât însă cu adevărat în sufletele tuturor odată ce glasurile colindătorilor de la Filarmonica Banatul s-au înălţat suave în aer. „A fost un moment înălţător, artiştii au cântat foarte frumos”, a adăugat Episcopul.

La fel de impresionat a fost şi primarul Caransebeşului, Marcel Vela, care promite să-i aducă din nou împreună pe locuitorii oraşului şi anul viitor, pentru încă o seară de regăsire şi bucurie sinceră. „La Caransebeş acest moment înseamnă un nou început. Acest concert va deveni tradiţie şi sperăm noi ca mulţi ani de acum încolo, pe 21 decembrie, în memoria eroilor şi martirilor Revoluţiei din 1989, ca acest concert să aibă loc. Toţi cei care au fost aici în această seară şi au ascultat Filarmonica Banatul s-au simţit mai împliniţi şi mai buni împreună, indiferent de confesiune, de vârstă sau de pasiunea culturală. Aici, în momentul dedicat Crăciunului am fost uniţi şi Filarmonica Banatul ne-a făcut să ne simţim minunat. Toate acestea s-au întâmplat pentru că Preasfinţitul Lucian ne-a luminat şi binecuvântat pe toţi cei care am intrat în catedrală, şi a păstorit acest eveniment care a fost ca o rugă”, a mărturisit Marcel Vela.