Maghiarii din Timiș, după ce au rămas pe dinafară și la CL Timișoara: „Lipsa reprezentării poate afecta viața culturală și va avea efect și asupra comunităților”

Consiliul Reprezentanților Județeni Timiș al UDMR a stabilit că avocatul Andras Molnar va deschide lista pentru alegerile parlamentare, el fiind propus pentru Camera Deputaților. La locale, UDMR nu a reușit să facă pragul necesar accederii în CL Timișoara sau în CJ Timiș. 

Andras Molnar este avocat, membru în conducerea UDMR Timiș de opt ani. La locale a candidat pe listele pentru CJ Timiș, aflându-se pe a doua poziție.

„UDMR Timiș consideră deosebit de importantă reprezentarea comunității în Camera Deputaților, având în vedere că maghiarii au pierdut locurile din Consiliul Local, implicit și postul de viceprimar al municipiului Timișoara. Lipsa reprezentării poate afecta viața culturală, educațională, religioasă și va avea efect și asupra comunităților. Și județul a resimțit noul val și noua direcție care a adus mai puțini maghiari la urne, așadar fiecare vot devine deosebit de important, astfel încât Banatul să fie reprezentat corespunzător în Parlamentul României”, transmit maghiarii din Timiș.

leader board 728 x 90 px

Andras Molnar spune că dacă UDMR Timiș nu va avea reprezentant nici în Parlamentul României urmează ani grei pentru comunitatea maghiarilor. „Este ultima șansă în următorii patru ani ca oamenii din această zonă să fie reprezentați. Dacă nu vom reuși să avem un deputat în București vor veni ani grei pentru comunitatea noastră”, a declarat Andras Molnar.

În mandatul actual, UDMR a avut doi consilieri locali la Timișoara și a reușit, în 2016, să îl impună pe unul dintre ei, Farkas Imre, viceprimar. În urmă cu 4 ani, UDMR nu a obținut niciun loc în CJ Timiș. Pe județ a obținut un scor de 4,46%, adică 10.670 voturi.

La alegerile din 27 septembrie, candidatul UDMR la Primăria Timișoara, Farkas Imre, a obținut 1.308 de voturi, adică 1,42%. La CJT, UDMR a primit 9.249 voturi, adică 3,61%.