Mafie în toată regula! Şpagă la Tribunalul Caraş-Severin şi pentru firma sponsorului PDL!

Numele lui Marius Cîrpean, fostul şef al Gărzii de Mediu din Caraş-Severin, apare tot mai des în dosare penale legate de tunuri de milioane de euro! Acum, în cel al judecătorului corupt Nicușor Maldea!

Acuzat că a obținut în mod fraudulos zeci de credite pe numele foștilor săi angajați de la firmele ce erau odinioară abonate la contracte obținute în mod cel puțin curios de la Consiliul Județean Caraș-Severin, Marius Cîrpean i-a turnat organelor de cercetare penală pe constructorii milionari din Caransebeș, care i-au preluat între timp locul în relațiile privilegiate cu administrația județeană. Fostul sponsor al PDL nu e deloc străin nici de șmenurile legate de insolvența uneia din firmele sale. Și asta pentru că, așa cum arată DIICOT, legătura infracțională dintre lichidatorul Ion Tudor și judecătorul Nicușor Maldea a fost stabilită și în cazul falimentului SC CONSTRUCT CEMENT SRL Berzovia, firma lui Cîrpean.

„S-a reţinut  că  în perioada 2008-2010, inculpatul Nicușor Maldea, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Caraș-Severin – Secția Civilă, Contencios, Administrativ și Fiscal, fiind învestit cu judecarea unui dosar civil având ca obiect procedura insolvenței SC Construct Cement SRL (administrator judiciar fiind desemnată IT MANAGEMENT ADVISORS SPRL, controlată de către  inculpatul Tudor Ion), în mod repetat a pretins și primit prin intermediul inculpatului Constantin-Adrian Dunăreanu suma de 30.000 lei cu scopul de a încuviința efectuarea unor operațiuni de către firma în insolvență. Din conținutul raportului de constatare financiar-contabilă, a rezultat că aferent perioadei 2009 – 2014, valoarea sumei totale reciclate în cadrul circuitelor economice fictive este în cuantum de 18.935.614 lei”, au explicat procurorii de la Combaterea Crimei Organizate.

Bugetul de stat a fost prejudiciat astfel cu suma de 6.023.336 lei, reprezentând impozit pe venit/profit și TVA. Pentru recuperarea lui, în cauză s-au instituit măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri  imobile, precum şi asupra conturilor bancare.