Filarmonica din Arad a dat viață viziunii artistice a maestrului Păuța, Teo Milea fiind cel care, la pian, a deschis evenimentul și i-a cucerit pe reșițenii prezenţi la eveniment.
Cum Reșița are un primar nou, și abordarea sărbătoririi Zilelor Reșiței a avut un alt mod, cu mai pronunţate accente culturale, mai înclinat spre artă și istorie, cu atât mai mult cu cât se sărbătoresc zilele acestea și 245 de ani de la deschiderea focului la uzinele și furnalele din Reșița. Așa că noul primar a gândit un program prin care a împărțit manifestările în două tipuri de evenimente. Primul, cultural, cu muzică cultă și care a fost programat în Centrul Civic, adică exact în inima orașului, și unul mai popular, derulat în Parcul Tricolorului, care s-a apropiat de percepția tradițională de sărbătoare a orașului, cu muzică populară, mici și grătare.
În Centrul Civic manifestarea a început cu mai multe momente corale ale formațiunilor din oraș, după care pe esplanda Palatului Administrativ a ajuns pianul lui Teo Milea, care a reușit să-i cucerească pe reșițenii adunați în Centrul Civic de la primele mângâieri ale claviaturii.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670518696095″]
După recitalul pe cât de inedit, pe atât de entuziasmant, pasionații de muzică cultă au putut chiar să primească un autograf din partea lui Teo Milea, zeci de reșițeni venind gata pregătiți cu CD-uri și DVD-uri ale pianistului, în așteptarea semnăturii maestrului.
A urmat o revărsare de har și talent marca Sabin Păuța, sub bagheta căruia orchestra Filarmonicii din Arad a vibrat a talent și dăruire, iar de la etajul Palatului Administrativ, corala aceleiași filarmonici a lăsat în sufletele sutelor de reșițeni prezenți amintiri de neșters.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669491780800″]
De cealaltă parte, în Parcul Tricolorului din Govândari, Felicia Stoian a fost gazda reșițenilor care au dorit să petreacă și să omenească „goștii” cu folclor de calitate, pe scena din parc urcând Petrică Miulescu Irimică, Mioara Velicu, Dumitru Teleagă, Ovidiu Homorodean, Anca Panţâru, Camelia Boji Ceocu, Ansamblul folcloric „Bârzava”, toți acompaniați de orchestra condusă de Rică Vulpe. Iar vedeta, punctul forte al serii, a fost chiar marele interpret şi, totodată, marele român Nicolae Furdu Iancu, care a avut parte de o primire de excepție și de foarte multă prețuire la Reșița.