Bucuria de a ajuta! Caransebeșul, în pas alergător după bani pentru copii!

Cât de complicat poate fi să faci un spital doar din fonduri private? Cu siguranţă, este foarte dificil. Asta însă, oricum, nu îi poate împiedica pe unii să încerce să îl facă! Caransebeșul se alătură, prin Centrul de Voluntariat Alexandra Florea, proiectului național de strângere de fonduri în vederea ridicării unui spital pentru copii.

În prima sâmbătă din fiecare lună, numeroşi caransebeșeni aleargă în parcul de agrement Teiuș pentru a strânge bani, dar și pentru bucuria de a implica în această activitate sportivă deopotrivă părinții și copii, ne-a menționat Petrișor Rada, organizatorul acțiunii. La fel s-a întâmplat şi sâmbătă, 2 iulie.

”Copiii ar trebui să se bucure de copilărie. Să se joace, să descopere, să râdă. Să facă toate astea știind că mami și tati vor repara orice problemă apărută pe drum.  Ne dorim să contribuim și noi cu cât putem la construirea acestui centru exclusiv din bani privați: donații și/sau sponsorizări de la persoane fizice și juridice private, române sau străine. Suma strânsă până în acest moment la nivel național este de 412.323,75 lei. Noi am colectat luna trecută 1140 de lei, iar astăzi, 700 de lei. O sumă mică, dar care se poate mări luna viitoare, când alergăm pentru aceeași cauză”, ne-a precizat Petrișor Rada.

La acțiune au participat atleții Clubului Sportiv, antrenorii acestora, elevi de la școlile caransebeșene, părinți cu copii, printre care și noul primar Felix Borcean cu familia. Toți au alergat pe dâlma din Teiuș, asta după ce au donat o mică sumă pentru proiectul național.

”Dacă există un lucru cert în România, acela este că prea mulți părinți români se văd obligați să caute tratament în alta țară, atunci când trupurile mici ale copiilor lor sunt lovite fără milă de această boală necruțătoare, cancerul. Doar că, uneori, mami și tati nu sunt de ajuns pentru a repara orice problemă apărută pe drum. De multe ori, nici statul nu este de ajuns. Așa că putem sta cu mâinile în sân sau putem face ceva. Noi am ales varianta a doua. Am ales să încercăm să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România”, se arată pe site-ul http://www.1leu.org/.