Munţii Banatului au fost exploatați sute de ani, dar ei continuă să ascundă resurse inepuizabile și bogăţii neştiute sau despre care s-a făcut prea puțină vorbire. E și cazul apei de aur care izvorăște din adâncuri, în Munții Dognecei, o apă atât de pură și cu efecte atât de uimitoare încât se vinde la prețuri exorbitante în cele mai extravagante colțuri ale lumii.
Izvorul Ursoanea, numit minunea de la Ocna de Fier, e generator de energie şi vitalitate, dar şi de forţă a binelui. Și asta pentru că AUR’A îmbină armonios cele mai importante simboluri chimice: hidrogenul, oxigenul, argintul şi aurul, o combinaţie care inclusiv la nivel molecular înseamnă sursă de viaţă, energie şi puritate. O combinație care a adus apei îmbuteliate la Ocna de Fier cea mai înaltă distincție pe care a avut-o România vreodată în domeniul apelor naturale! O apă pentru care, în Dubai, spre exemplu, se plătește 20 de dolari! Sticla!
Povestea apei de aur de la Ocna de Fier e știută, probabil, de un număr prea mic de cărășeni, obișnuiți mai degrabă cu paragina și dezastrul din județ, deși, prin proprietățile sale, e unică în lume! Horațiu Rada, directorul executiv al Aura Mineral Water, a dezvăluit pentru Express de Banat secretele apei miraculoase care izvorăște din Munții Dognecei, atât de apreciată deja în întreaga lume.
„Înainte de toate, am găsit o deschidere fantastică aici, la comunitatea locală din Ocna de Fier, am avut un sprijin total din partea autorităților, atât a celei vechi, cât în special a celei actuale, care ne-au sprijinit în toate demersurile noastre. Într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, un loc unde natura a fost atât de darnică, spune Horațiu Rada, ne împotmolim în indiferența autorităților la nivel general și mă refer în special la zona infrastructurii. Această fabrică am construit-o pentru un produs cu totul deosebit, unic în lume, o apă cu parametri extraordinari, o apă naturală, care se îmbuteliază la sursă, o apă care a fost premiată la Institutul Internațional de Testare a Calității Gustului și Mirosului de la Bruxelles cu 3 stele de aur. Aveți ape foarte bune aici, în Caraș-Severin! Perena este una dintre ele, care a fost cu 2 stele, iar apa aceasta, AUR’A, este cu 3 stele de aur, este cea mai înaltă distincție pe care a avut-o România vreodată în domeniul apelor. O apă cu un PH de 8,25 este cu totul aparte!”
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157679084333674″]
După acordarea acestei distincții, Ocna de Fier a devenit una din cele mai căutate localități pe Google sau GPS. Marile companii de distribuție din lume și adevărații cunoscători ai apelor au fost primii care s-au interesat de apa fantastică made in Caraș-Severin. „Au fost aici, la Ocna de Fier, au venit din Emiratele Arabe, din Arabia Saudită, din China, Turcia, Cehia, Slovacia, Franța, Italia, Germania, din toate colțurile lumii, cu toții au fost aici. Toți au rămas impresionați de locuri, de bogăție, de tot ce se află aici, dar în schimb au spus că le este foarte greu să mai vină aici. Nici nu le-a venit să creadă că putem să facem livrări aici din cauza drumului. Drumul din Bocșa până la Ocna de Fier este înfiorător. Nici cu mașina de teren nu poți să treci la ce gropi sunt aici”, povestește bucuros și mâhnit în același timp cel care a descoperit apa de aur.
AUR’A e destinată în special zonei premium, de lux, tocmai din acest motiv se vinde la prețuri incredibile în restaurante de cinci stele din Dubai și țări exotice. La momentul actual, doar 9 oameni lucrează în fabrica de la Ocna de Fier, dar după ce vor fi dezvoltate și următoarele două etape, se va ajunge undeva la un maximum de 20 de salariați. Și asta pentru că totul este automatizat, iar oamenii nu înseamnă decât controlul calității, supraveghere, mentenanța liniei și sistemul de securitate și pază a obiectivului.
Secretul apei din Munții Dognecei
Rada a citit în presa de specialitate din Germania un articol, trimis un prieten, în care se spunea că în România sunt ape extraordinar de bune, iar această zonă a Carașului este cu totul deosebită. În Munții Dognecei, modul de stratificare al structurilor geologice, modul în care bazinul geologic subteran este captat de văile acestea, este cu totul aparte. Horațiu Rada a povestit pentru expressdebanat.ro și cum au fost descoperite proprietățile incredibile ale apei Izvorului Ursoanea. „Să reușești să dai o apă alcalină la 8,25, în condițiile în care este o apă microbiologic pură și reușești totodată să stabilizezi coloizii de aur și argint în această apă este chiar un miracol! Secretul apei a fost descoperit în trei ani de testări, de tatonări, de analize și de-a mă autodepăși. Într-o vreme, eram claustrofob, dar am descoperit peșteri cu surse de apă foarte bună, dar le lipsea sclipirea. Când ai pus această apă pe față, ai simțit energia, apa este un lucru viu. Cine nu înțelege că apa, ca și vinul, este un produs viu, nu poate înțelege ce este puritate, ce este acuratețe, ce este sănătate pură. Apa aceasta, dacă te dai cu ea pe față, simți că te umple, te revigorează. Această energie am simțit-o de prima dată, a fost una dintre posibilele resurse recomandate de domnul Gruescu, un mare nume al zonei, care mi-a recomandat mai multe izvoare. Am făcut analize la mai multe, iar Ursoanea a fost izvorul câștigător. Parametrii au fost cu totul deosebiți, locația a fost cu totul deosebită și deschiderea comunității locale a fost cu totul deosebită”, a dezvăluit Horațiu Rada.