UPDATE: Lupu: „E o joacă de copii mici și proşti!” Vela: „Nu-şi schimbă Dunărea cursul!”

USL e deja istorie şi, după o perioadă în care social-democraţii şi liberalii din Caraş-Severin s-au avut ca fraţii, au rupt pactul de neagresiune.

Plecarea lui Constantin Albu din fotoliul de viceprimar al oraşului Moldova Nouă, mai mult forţată decât de bunăvoie, a dat naştere unor schimburi de replici mai dure între PSD şi PNL, replici care au lipsit multă vreme de pe scena politică din judeţ. Organizaţia judeţeană a PNL anunţase că-i retrage sprijinul politic viceprimarului, acuzându-l că nu a înţeles faptul că USL nu mai există şi că îi face jocurile primarului Lupu. Edilul-şef a reacţionat dur la adresa liberalilor după ce Albu a fost determinat să-şi prezinte demisia. „Eu văd totul ca pe o joacă de copii mici și proşti. Mi se pare o glumă de copii mici și care mai au încă de învățat. Îmi pare rău pentru domnul Albu, pentru că s-au comportat așa cu el. Ați văzut că omul și-a dat și demisia fără nicio problemă. Să îl dai așa afară din partid pentru că nu îți place ție de primar sau vrei să arăți cine ești, mi se pare o greșeală politică. Mie, sincer vă spun, mi se pare o prostie. Aici stă la bază ambiția unui om de a arăta că el e puternic, iar această ambiție mi se pare un pericol pentru că duce către un totalitarism. Administrația publică nu se face prin totalitarism. Astfel de oameni nu își au locul în perioada actuală. Este păcat să lovești în niște oameni. Este cea mai mare greșeală politică pe care eu am văzut-o  în Caraș-Severin de când am intrat în viața politică, aceea de a renunța la un post de viceprimar”, a înţepat Matei Lupu, preşedintele PSD Moldova Nouă.

A preferat pensia!

Preşedintele liberalilor cărăşeni, Marcel Vela, susţine că lucrurile nu stau chiar aşa şi a explicat de ce Constantin Albu nu mai e viceprimar la Moldova Nouă. „Nu s-a retras sprijinul politic. Domnul viceprimar şi-a dat demisia pentru că avea o suprapunere de pensie şi salariu. Retragerea sprijinului politic este atributul Biroului Judeţean. Organizaţia locală poate cel mult propune acest lucru. Nu s-a făcut o asemenea propunere în Biroul Judeţean. Nu am retras sprijinul politic niciunui consilier, viceprimar sau ce-o fi el pentru că nu am avut pe ordinea de zi aşa ceva. Domnul viceprimar şi-a dat demisia având în vedere incompatibilitatea sau dorinţa lui de a nu renunţa la pensie în favoarea salariului mic de viceprimar. Există acolo, şi recunosc, o polemică, să spunem o contradicţie, o stare mai încordată între actuala conducere şi viceprimar. Este o situaţie degajată din ceea ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare. Este o conducere tânără, poate că nu are toate atuurile unei experienţe sau expertize diplomatice şi a unor comunicări mai elaborate. Viceprimarul are şi el vina lui că nu a comunicat cu noua conducere poziţionarea sa în plenul Consiliului Local vizavi de unele abordări din punct de vedere politic atunci când a fost vorba de preţul la apă sau ştiu eu ce s-a stabilit pe acolo. Nu este o chestie dramatică, nu-şi schimbă Dunărea cursul”, a replicat Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin.

În şedinţa Consiliului Local de ieri, Adrian Moiseş, de la Uniunea Sârbilor, a fost ales viceprimar al oraşului de la Dunăre, în timp ce Ghiţă Sporea i-a luat locul pe lista consilierilor locali PNL lui Constantin Albu.

UPDATE – În urma declarațiilor făcute de președintele PNL Caraș-Severin, edilul-șef Matei Lupu a ținut să aducă o serie de precizări suplimentare.

“Îl respect pe Marcel Vela ca politician și pentru afirmațiile pe care le-a făcut ca să își salveze colegii de partid din Moldova Nouă, însă ei au greșit. Greșeala a fost făcută, zarurile au fost aruncate! Prin afirmațiile pe care le-a făcut încearcă să acopere gafele făcute de liberali pe plan local, iar asta dovedește că este un politician de excepție. Îl sfătuiesc, însă, să împărtășească din experiența sa și colegilor de partid, astfel încât aceștia să acționeze corect pe viitor. Să nu își mai denigreze colegii în baza lipsei de experiență sau a unor conflicte personale. Și în ton cu ceea ce am afirmat, aș mai avea de adăugat o vorbă din popor: Să ai bani e o-ntâmplare, să fii om e lucru mare!”, a declarat Matei Lupu pentru www.expressdebant.ro .