Lupta împotriva coronavirusului continuă! Sute de dispozitive de dezinfecţie vor fi montate în școli și în mijloacele de transport în comun

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat că aproximativ 400 de dispozitive cu substanţe de dezinfecţie vor fi montate în autobuze, troleibuze şi tramvaie, pentru a proteja cetăţenii de coronavirus. Astfel de dispozitive vor fi amplasate şi în şcoli pentru a evita contactarea virusului. De asemenea, vor fi achiziţionate containere suplimentare.

În cadrul Primăriei Timişoara este prevăzut un fond de rezervă de unde se alocă bani pentru această situaţie de luptă împotriva coronavirusului. Autorităţile au anunţat că există deja opt containere care vor fi folosite pentru carantinare, încă două sunt pe stoc şi vor fi achiziţionate rapid şi intenţionează să mai comande încă 10 într-un timp scurt.

De asemenea, pe parcursul acestei săptămâni vor fi procurate 400 de dispozitive de dezinfecţie care vor fi montate în mijloacele de transport public. Şi în şcoli vor fi montate dispozitive cu substanţe de dezinfecţie. Primarul Timişoarei face apel la calm în rândul populaţiei şi în acelaşi timp la precauţie.

„Autorităţile au reacţionat prompt. Noi avem şedinţe ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi vreau să transmit timişorenilor că nu este cazul să ne panicăm, pentru că orice conduită de panică ne va atrage consecinţe negative pe care nici nu le intuim. Toate sectoarele trebuie să meargă înainte, dar să fim mai precauţi decât eram de obicei, să acordăm o atenţie şi mai mare normelor de igienă şi să respectăm cu stricteţe indicaţiile şi dispoziţiile persoanelor învestite cu responsabilităţi pe problema coronavirusului”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.