Luncavița se digitalizează! Oamenii lasă sapa din mână pentru mouse și tastatură

Cu sau fără voia lor, locuitorii comunei își fac adresă de e-mail și învață cum să utilizeze calculatorul și internetul. Totul, pentru a-și plăti dările către stat.

Un proiect de hotărâre depus de consilierul local USR PLUS Nicolae Jurchescu, ce urmează a fi dezbătut și supus votului în ședința ordinară a Consiliului Local Luncavița programată pentru data de 31 martie, dă posibilitatea cetățenilor comunei Luncavița să-și achite online taxele, impozitele și amenzile, prin intermediul platformei ghișeul.ro.

Inițiatorul acestui proiect menționează că prin realizarea unei conexiuni între sistemul informatic al biroului de taxe și impozite locale din cadrul comunei și portalul de plăți, procedura este mult simplificată venind în ajutorul întregii comunități. „În aceste condiții, toate informațiile legate de obligațiile de plată și plățile către primărie sunt asociate CNP-ului, respectiv CUI-ului persoanelor juridice și se regăsesc în timp real pe platformă, oricând la dispoziția contribuabililor. Atât procedura de înscriere cât și procedura de plată sunt complet securizate la cel mai înalt nivel de către Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale”, explică Nicolae Jurchescu.

Totodată, consilierul USR PLUS consider că „o astfel de măsură este justificată atât de condițiile pandemiei, dar și de faptul că numeroase familii din comună sunt stabilite în străinătate fiind încă proprietari de terenuri și locuințe”.

Rămâne de văzut dacă propunerea lui Nicolae Jurchescu va primi votul colegilor din Consiliul local, și câți dintre locuitorii Luncaviței vor găsi la îndemână această metodă de plată a taxelor și impozitelor, având în vedere că pentru această operațiune este nevoie, printre altele, și de un card bancar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/