Luna octombrie începe în straie de sărbătoare în cartierul Fabric. Vino și tu la Impuls!

po 1000x100px (3)

Primele șase zile ale lunii octombrie vor fi marcate printr-o serie de evenimente artistice de excepție, cu ocazia evenimentului Impuls Fabric. Totul se va petrece în parcul Regina Maria (Poporului), parcul reprezentativ pentru unul dintre marile cartiere istorice ale orașului. Vor participa artiști din Franța, Germania, iar melomanii se vor bucura de două concerte: jazz și muzică lăutărească.

Seria de evenimente impuls implică spectacole de stradă și dans și va ajunge, pe rând, în toate cartierele Timișoarei. Evenimentul este organizat de Asociația Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii și Institutul Cultural Francez. „Impuls Fabric este una din colaborările noastre cu Institutul Francez din Timișoara, un proiect planificat de Asociația Timișoara 2021 și inclus în dosarul de candidatură. Cu această ocazie, transformăm spațiile publice din cartier în zone creative și de dialog și implicăm mai multe tipuri de public, copii, vârstnici, profesioniști, dar și grupuri vulnerabile. Impuls Fabric nu e doar un simplu spectacol, este un eveniment complex la care ne dorim să participe activ oamenii obișnuiți de toate vârstele și de toate categoriile sociale.”, spune Simona Neumann, directoarea Asociației Timișoara 2021.

Pe lângă spectacolele de dans și circ, muzica va ocupa un loc special în cadrul evenimentului, prin concertul formației franco-iraniene Manushan și trupa de lăutari Taraf de Caliu. „Prin această primă ediție Impuls în Fabric, Institutul Francez continuă colaborarea cu Timișoara 2021 pentru promovarea artelor stradale și punerea în valoare a zonelor situate în afara centrului, în acest caz, fascinantul cartier Fabric. Programul este deopotrivă artistic și social, căci în afară de spectacolele prevăzute în weekend, numeroase ateliere sunt organizate în fiecare zi cu asociații și școli partenere. Trupa Un Loup pour l’homme, una dintre cele mai curajoase trupe de circ contemporan de astăzi, va avea ocazia să lucreze cu diferite categorii de public, în colaborare cu ​Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii. Mă bucur, de asemenea, că și muzica are un loc bine definit în program, prin participarea formației franco-iraniene Manushan și a faimosului Taraf de Caliu în închiderea evenimentului de duminică seara. Vive Fabric!”, a punctat Cyrille Fierobe, directorul Institutului Cultural Francez.

1000x200 dacus 02

În primele patru zile, în parc vor fi ateliere de mișcare pentru bătrâni, copii cu deficiențe de vedere, tineri cu dizabilități, elevi de la școlile din Fabric și profesioniști din domenii precum dansul, teatru, circul sau sportul. Atelierele sunt coordonate de artiștii companiei franceze Un Loup Pour L’homme și se desfășoară în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, Primăria Municipiului Timișoara, Liceul Teoretic Iris Timișoara, Asociația CevaDeSpus și Liceul Teoretic „William Shakespeare”. Sâmbătă urmează ateliere de mișcare și echilibru, hip-hop, mers pe sârmă și jonglerie, cu trupa Un Loup pour l’Homme (Franța), artista Jennifer François (Franța), trupa Duo Sirena (Germania) și Școala de Circ din Timișoara. Apoi vor concerta cei de la Manushan, pe acorduri de jazz, flamenco și world music, pentru ca apoi să urce pe scenă cei de la Taraf de Caliu.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px