Luna mai a dat startul acţiunilor de deratizare şi dezinsecţie la Moldova Nouă

Apropierea cu paşi repezi de zilele cu temperaturi ridicate a determinat administraţia publică locală de la malul Dunării să se focuseze atât asupra acţiunilor de deratizate, cât şi asupra celor de dezinsecţie cu scopul de a înlătura sursele de infecţie extrem de dăunătoare pentru corpul uman. 

Prima acţiune bifată pe raza UAT-ului a avut loc săptămâna trecută şi se referă la deratizare (stârpirea șoarecilor și a șobolanilor prin otrăvire cu substanțe chimice sau prin culturi microbiene), substanţele chimice regăsindu-se atât lângă blocuri, cât şi la nivelul gurilor de canal. Reducerea substanţială a şoarecilor şi a şobolanilor este esenţială, întrucât aceşti dăunători sunt responsabili de transmiterea bolilor atât oamenilor, cât şi animalelor, putând provoca pierderi semnificative.

De asemenea, spre sfârşitul lunii, va fi luată în calcul şi acţiunea de dezinsecţie, o altă metodă de combatere a microbilor și microorganismelor în scopul prevenirii infecțiilor și a bolilor transmisibile.

Primăria Moldova Nouă, împreună cu firma care se va ocupa de această activitate, îi va atenționa pe apicultori ca, în perioada de dezinsecție, să ia toate măsurile necesare pentru a proteja albinele de posibilele intoxicații.