Luna iunie, luna mușcăturilor de căpușe. Peste 100 de cazuri!

Muşcătura de căpuşă le dă de lucru aproape zilnic doctorilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Reşiţa. Doar ȋn ultima săptămână secţia UPU a ȋnregistrat 8 astfel de cazuri.

Ȋn luna iunie, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă, au fost ȋnregistrate 106 cazuri diagnosticate cu muşcătură de căpuşă. Cei mai mulţi dintre cei care au ajuns la spital ȋn urma unei muşcături au fost trataţi ȋn ambulatoriu, fără a ȋntâmpina complicaţii.

Pacientul care se adresează spitalului judeţean trebuie să ştie că trebuie să se prezinte la UPU Smurd din cadrul staţionarului 1, unde, prin serviciul de chirurgie se extrage căpuşa, după care se trimite la secţia de infecţioase unde i se administrează ambulator tratament cu antibiotice timp de 14 zile”, a explicat dr. Dumitru Secăşan, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Au fost ȋnregistrate şi trei cazuri mai grave, unde a existat o simptomatologie care ne ȋndruma spre o infestare cu boala Lyme, cunoscută şi sub numele de borelioză. Aceasta este o boală care ȋn cele mai multe cazuri debutează sub forma unor leziuni ale pielii care ulterior se pot extinde progresiv, şi pot aparea noi leziuni meningeale (meningita), ale structurilor nervoase centrale sau ale structurilor nervoase periferice, leziuni la nivel cardiac sau chiar leziuni musculare.

Aceşti pacienţi au continuat tratamentul cu antibiotice, şi s-a introdus şi un alt medicament numit Cefriaxone, care a fost administrat până ȋn momentul ȋn care a fost infirmat diagnosticul de Borelioză, moment ȋn care au venit rezultatele privind anticorpii antiborelioză, IGM –ul şi IGC-ul”, a declarat dr. Dumitru Secăşan.

Specialiştii le recomandă oamenilor să evite zonele cu foarte multă verdeaţă şi cu iarbă înaltă. La cele mai multe cazuri ȋnregistrate a fost vorba despre persoane care au ieşit la iarbă verde, dar sunt şi pacienţi care au fost muşcaţi în grădina casei sau în oraş.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/