Luna iunie aduce iarba sintetică

Terenul de antrenament din cadrul bazei sportive „Mircea Chivu” va fi acoperit în sfârşit cu covorul sintetic cumpărat pentru juniorii Reşiţei de fostul căpitan al echipei naţionale, Cristi Chivu.

Jucătorul lui Inter a promis cu ocazia ultimei sale vizite la Reşiţa, prilejuită de dezvelirea statuii tatălui său din curtea stadionului, că va acoperi zgura pe care juniorii visează să-i calce pe urme cu un covor de iarbă artificială. Administraţia locală a făcut amenajările necesare instalării suprafeţei de joc încă din toamna anului trecut, dar terenul nu e bun nici acum. Fostul preşedinte al clubului, Cristian Bobar, a explicat la acea vreme că totul depinde de firma contractată să execute lucrarea. Covorul ar fi putut ajunge chiar mai repede în Valea Domanului, dar asta ar fi presupus costuri suplimentare, pe care clubul nu şi le-ar fi permis. ,,Având în vedere demersurile realizate de AFCM Reşiţa şi administraţia publică locală pentru ca baza sportivă «Mircea Chivu» să funcţioneze la parametri maximi, atât pentru antrenamente, cât şi pentru jocurile oficiale, mai exact pentru realizarea celui de-al doilea teren sintetic din incinta bazei, aducem la cunoştinţa opiniei publice în general şi a iubitorilor de fotbal în special că, în sfârşit, proiectul se concretizează”, a anunţat Carol Gurgu.

Noul şef al clubului spune că întârzierea cu care se modernizează terenul secund al bazei sportive a generat destule neplăceri şi cheltuieli importante. ,,În luna mai a anului 2012 s-au demarat lucrările de infrastructură a terenului, iar după îndelungi tatonări şi aşteptări, cu sprijinul lui Cristian Chivu şi al mamei sale, Mariana Chivu, avem speranţa ca până la sfârşitul lunii iunie să avem covorul sintetic. Ţinem să menţionăm că, pe toată această perioadă, echipele de copii şi juniori au fost vitregite de acest teren, neavând unde să realizeze antrenamentele specifice, fiind astfel nevoiţi să  închiriem terenuri adiacente din oraş”, a mai precizat Gurgu.