Luminița Jivan și Silviu Hurduzeu își dau mâna! Pentru președintele Ciolacu!

Social-democrații cărășeni au hotărât pe cine vor susține pentru președinția partidului înainte să afle numele tuturor posibililor candidați!

Primul dintre liderii PSD Caraș-Severin care a vorbit despre Congresul Extraordinar la care va fi ales noul președinte social-democrat după debarcarea Vioricăi Dăncilă a fost Luca Mălăiescu, președintele executiv. Acesta a folosit cuvinte grele la adresa celor pe care i-a văzut în preajma lui Marcel Ciolacu în momentul în care fusese desemnat președinte interimar. Nu însă și la adresa lui Ciolacu. Silviu Hurduzeu a ieșit public cu un mesaj de susținere pentru Marcel Ciolacu, iar președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a lămurit aseară, într-un interviu live, în redacția Express de Banat, definitiv cum vor juca social-democrații cărășeni. Dacă atunci când la mijloc au fost Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă filiala PSD Caraș-Severin a fost împărțită, de data aceasta toată lumea merge pe aceeași variantă. 

„Atât eu, cât și organizația județeană, colegii cu care am discutat, pentru că încă nu am făcut Comitetul Executiv lărgit prin care să delegăm cei 27 de colegi, numărul care a fost repartizat de la București organizației Caraș-Severin, deci eu și membrii Biroului Permanent Județean am discutat și îi vom oferi sprijinul domnului președinte Ciolacu. Încă nu știm cine altcineva va fi în echipa dânsului, nu cunoaștem deocamdată propunerile pentru președinte executiv și secretar general, dar sprijinul pentru dânsul a fost discutat de mine cu colegii mei. Urmează să vedem cine mai candidează și mai discutăm în forurile statutare ale partidului”, a precizat liderul PSD Caraș-Severin. 

Marcel Ciolacu este în momentul de față opțiunea cea mai bună pentru PSD, crede Luminița Jivan, mai ales că alți candidați hotărâți să reformeze partidul nu s-au arătat la față. „Alți colegi nu și-au exprimat dorința de a candida la șefia PSD. Marcel Ciolacu a dovedit că poate duce mai departe partidul, că ne poate ține uniți și să formăm o echipă cât se poate de solidă. Este președintele Camerei Deputaților în momentul de față, este omul care poate să negocieze cu toate partidele și noi trebuie să negociem astfel încât oamenii să fie mulțumiți de noi în Parlament”, a mai spus Jivan.

Legat de criticile aduse de Luca Mălăiescu celor care s-au înghesuit repede lângă Ciolacu, șefa PSD Caraș-Severin spune că împărtășește punctul de vedere al președintelui executiv al filialei. „Luca nu se referea la domnul Ciolacu, ci la anumite persoane. Și eu sunt de acord cu poziția domnului Mălăiescu, ar trebui să facă un pas în spate anumite personaje. La vremea potrivită vom vedea ce e de făcut. Se referea la anumite persoane din jurul domnului Ciolacu care nu cred că-i fac prea mult bine public. Dar asta e o decizie a președintelui Ciolacu pe cine își dorește și pe cine nu în jurul dânsului. Este liber să-și facă echipa, eu i-am spus față în față că pe dânsul eu personal îl susțin și că, din discuțiile cu trei sferturi din organizația Caraș-Severin, are susținerea noastră”, a lămurit lucrurile Luminița Jivan.