Luminița Jivan nu arde gazul degeaba! Îl aduce pe Valea Carașului!

Parlamentarii trimiși de cărășeni în capitală nu s-au remarcat până acum decât cu voturi la două mâini și timp pierdut inutil. Luminița Jivan în schimb, directorul Cabinetului președintelui Consiliului Județean, spun primarii de pe Valea Carașului,  i-a ajutat mai mult decât orice senator sau deputat, iar acum poate avea un rol determinant în legarea zonei la magistrala de gaz.

Vești bune pentru locuitorii de pe Valea Carașului! În viitorul nu foarte îndepărtat, aceștia ar putea fi martorii unui eveniment pe care l-au așteptat ani de zile: să fie racordați la rețeaua de gaz. Mai exact, la inițiativa administrației din Oravița, primarii comunelor din apropiere, împreună cu Dumitru Ursu, au avut o întrunire pentru a discuta posibilitatea finanțării studiilor de fezabilitate, astfel încât localitățile din Valea Carașului să fie racordate la magistrala de la Reșița printr-o conductă care să străbată comunele Lupac, Grădinari, Ticvaniu Mare, Goruia și orașul Oravița. În cele din urmă, primarii au căzut de acord: Oravița va achita 50% din costul studiilor, iar cele patru comune, cealaltă jumătate.

Pentru dezvoltarea tuturor comunităților este necesar să avem gaz, deoarcere foarte mulți investitori pe care i-am întâlnit, pe lângă problema drumurilor, au reclamat și lipsa gazului. Pe lângă aspectele economice, sperăm ca prin aceste investiții să venim și în sprijinul persoanelor fizice, mai ales al celor care locuiesc în cartierul de blocuri care se încălzesc cu lemne, fiind nevoiți să își amenajeze tot felul de barăci pentru depozitarea materialul lemnos. Aceste construcții afectează aspectul estetic al orașului”, susține primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

Administrațiile locale doresc să atragă banii necesari din fonduri guvernamentale, fapt pentru care vor beneficia de sprijin neașteptat. Primarul Ursu se arată încrezător în proiectul de racordare la rețeaua de gaz, dar și în sprijinul oamenilor influenți din Caraș-Severin: „Suntem susținuți în acest demers de colega noastră Luminița Jivan, care a lucrat o vreme în minister și a cărei experiență în astfel de proiecte și în accesarea de fonduri ne mărește șansele. Luminița Jivan ne-a ajutat să obținem finanțare și pentru alte proiecte, sunt optimist, mai ales că putem conta în acest demers și pe președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, sau pe deputatul Ion Mocioalcă”.