Luminița Jivan: „Mergem mai departe!”

Toată conducerea PSD Caraș-Severin este suspectactă că ar fi format un grup infracțional organizat pentru ca pe funcțiile de conducere din instituțiile de stat din județ să fie unși oamenii agreați de partid! Social-democrații spun că n-au procedat deloc altfel decât au făcut alte partide atunci când s-au aflat la putere!

Luminița Jivan n-a ieșit nici în cătușe, nici distrusă de la audierile din sediul DIICOT Caraș-Severin, așa cum s-ar fi așteptat destui. A ieșit tot președinte PSD Caraș-Severin și n-a acuzat că ar fi început vânătoarea de pesediști, așa cum striga Codrin Ștefănescu, venit și el astăzi la Reșița pentru a răspunde întrebărilor procurorilor. „Am fost audiată, am răspuns mai multor întrebări pe care le-au avut organele de cercetare penală, ni s-au prezentat infracțiunile reținute în acest dosar și mi s-a adus la cunoștință faptul că am calitatea de suspect. La fel ca majoritatea colegilor mei din PSD. Noi am luat decizii politice, nu știu să fi procedat altfel decât s-a întâmplat până atunci sau altfel decât sunt numiți astăzi șefii de instituții. Începusem deplasările în teren pentru anunțarea candidaților la alegerile locale, nu ne oprim, mergem mai departe. Despre acest dosar nu pot vorbi mai multe acum, când vom vedea exact ce acuzații ni se aduc fiecăruia în parte, abia atunci voi putea comenta. Repet, mergem mai departe”, a spus Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro.

DIICOT a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.