Luminița Jivan, la masă cu Nelu Popa! Pentru Semenic – cel mai mare domeniu schiabil din România!

Telegondola va urca turiștii pe Semenic, pârtiile de schi vor coborî din vârful muntelui până la Gărâna, Văliug și chiar Teregova! Șefa PSD Caraș-Severin a obținut promisiunea premierului!

Proiectul derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița și Primăria Văliug se chinuie să facă slalom printre obstacolele birocratice. În momentul de față s-a înzăpezit pe undeva. E nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a merge mai departe. Iar la Cabinetul Dăncilă, Luminița Jivan găsește mereu o ușă deschisă. Asta o obligă. O obligă să facă pârtie. Pentru că este cu adevărat un proiect care ar putea da o altă perspectivă județului, nu doar zonei montane Semenic sau Reșiței. Șefa PSD spune că prezența Vioricăi Dăncilă în Caraș-Severin nu a fost doar o vizită din calendarul campaniei electorale, ci și un prilej excelent de a afla prioritățile și nevoile județului.

Vine Hotărârea de Guvern! Doamna premier a și promis că se implică! Trebuie să mă pun încă o dată la masă cu autoritățile locale, așa cum m-am pus cu domnul primar Torma pentru deblocarea acelei situații de la punctul de trecere a frontierei cu bacul de la Moldova Nouă. Doamna premier a promis atunci că se implică și că imediat se va rezolva situația. Iată că s-a și rezolvat cât s-a putut de repede! Trebuie să mă pun la masă cu autoritățile locale implicate. Deja cu primarul comunei Văliug am discuții pe această temă, pentru că este foarte interesat să se poată dezvolta acea zonă. Automat la el în Văliug se întâmplă niște lucruri și nu mai trebuie să meargă cu mâna întinsă la bugetul de stat după bani, ci își creează venituri. Nelu Popa a declarat că este interesat de acest domeniu schiabil, dar primarul de la Văliug este cel care toată ziua mă sună și mă întreabă dacă putem să facem ceva. O să mă pun la masă cu autoritățile implicate să vedem exact unde s-au împotmolit cumva documentațiile. Cel mai probabil este la Ministerul Mediului pentru că sunt tot felul de norme și directive europene care ne impun să facem tot felul de tuneluri pentru urși, de cercetări pentru lilieci, de mai știu eu ce pentru fluturi”, a declarat deputatul Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro.

Complicat în opinia parlamentarului cărășean este că nici măcar modificarea cadrului legislativ intern nu ar putea aduce mai multă viteză în implementarea acestui proiect și asta pentru că există niște directive europene, transpuse în legislația românească, printre care nu se poate slaloma.