15 primari PSD sunt ca și plecați la Pro România! „Vor fi surprize!”

Secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, anunță un adevărat dezastru pentru PSD Caraș-Severin după ziua de astăzi, în care e ferm convins că moțiunea de cenzură trece și Guvernul Dăncilă cade! 

Ultima mutare de pe scena politică județeană a fost în sens invers decât spune Mocioalcă, de la Pro România la PSD, dar asta n-ar fi decât un simplu foc de paie. Plecarea doctorului Jenar din partid și revenirea lui printre social-democrați l-a lăsat total indiferent pe Ion Mocioalcă, acesta anunțând că e doar chestiune de timp până va oficializa un adevărat cutremur la nivel de județ.

„PSD Caraș-Severin, din păcate, e într-o criză profundă de idei. Ei stau și ascultă ce se întâmplă la Pro România și ce vrea Mocioalcă să facă. Păi se gândește să meargă cu Jenar la Primăria Reșița, repede să-l luăm la PSD și să-i promitem că va fi candidatul PSD pentru Primăria Reșița! Ce am mai zis noi la Pro România?! Că profilul de candidat pe care l-am dori la Consiliul Județean este foarte apropiat de Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea. Ce au făcut foștii mei colegi? S-au dus la Ionuț Popovici și l-au întrebat dacă nu cumva ar vrea să candideze din partea lor la Consiliul Județean. Cu Flavius Nedelcea au făcut la fel!”, a spus Mocioalcă într-un interviu acordat în redacția Express de Banat.

Primarii care schimbă partidul își pierd mandatul. Ăsta este singurul motiv pentru care nu s-ar fi anunțat deocamdată transferurile pe ruta PSD – Pro România. Dar jocurile ar fi deja făcute în cazul multora, a spus Mocioalcă. „Noi pregătim o echipă serioasă și cred că extrem de performantă politic la alegerile locale de la anul. Ei atât înțeleg din politică. Le-am explicat la nivel didactic, că altfel nu înțelegeau unii din colegii mei, ce se va întâmpla cu PSD. Asta o făceam acum zece luni, nu acum trei ani. Nici eu nu eram Nostradamus de Caraș-Severin, dar acum trei luni le-am spus că PSD moare încet, că proiectul politic e prăfuit și vai de mama lui, că va fi o Stângă reformată, europeană. Victor Ponta e cel mai activ în politica din România. Le-am explicat, s-au legat de Liviu Dragnea, acum de Viorica Dăncilă. Păi pierde alegerile, e certitudine maximă, de cine se mai leagă?! Dacă nu ai viziune, în politică ești sortit eșecului. În momentul de față, sunt peste 10 primari PSD în funcție care vor candida pentru Pro România. Poate chiar 15! Eu cred că numărul lor va crește, gândiți-vă ce se întâmplă când PSD pierde puterea! Sunt primari și de la alte partid care vin la Pro România, mergem astfel spre 20!”, a mai dezvăluit secretarul general Pro România.

Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, nu vede în astfel de declarații decât încercări de a destabiliza partidul pe care-l conduce. În calcul ar intra doi primari, aceia pe care tocmai social-democrații i-au exclus din rândurile lor pentru că ar fi tras cu Pro România la alegerile europarlamentare. Luminița Jivan confirmă la rândul său mai multe transferuri în perioada următoare, până la localele din 2020, dar spune că acestea se fac înspre PSD. „Este foarte clar că Adi Torma nu este singurul primar care vine spre PSD. Nu e vorba doar de liberali, discuții sunt, este foarte clar că sunt discuții cu mai mulți membri ai mai multor partide. Odată cu preluarea organizației județene PSD Caraș-Severin, am reușit să o închegăm și să construim o echipă frumoasă și atunci toată lumea din exterior vede că se întâmplă lucruri, că se întâmple lucruri pozitive, că se întâmplă lucruri noi, și oamenii își doresc să vină într-o astfel de echipă. Da, vor mai fi surprize, și pe parcursul acestei luni, și pe parcursul lunii viitoare. Oameni vor veni tot timpul spre PSD!”, a declarat șefa PSD Caraș-Severin pentru Express de Banat.