Lumea reală vs cea virtuală! Locuitorii de pe strada Traian Vuia din Lugoj vor canalizare, apă și asfalt, în loc de avioane

Locuitorii de pe strada Traian Vuia, aflată la poalele Dealului Viilor, vizavi de Câmpia Libertății, se pregătesc să trăiască lângă o adevărată bază militară. Asta dacă visul unei nopți de iarnă al primarului Francisc Boldea, de a construi un aeroport la Lugoj, va prinde contur. Cert este că oamenii din zonă vor proiecte de infrastructură, nu proiecte futuriste.

După ce le-a instalat acolo o stație de rachete antigrindină, Primăria Lugoj vrea acum să le ofere și avioane, pentru că strada din cartier poartă numele marelui pionier al aviației mondiale. Decolările și aterizările acestora îi vor minuna pe unii, pe alții îi vor lăsa cu gura căscată, iar o altă categorie va fi iritată de zgomotul motoarelor. Locul ar părea demn de o linie de front, pentru că și-acum peisajul de-acolo arată ca după bombardament. Drumul zici că este ciuruit de proiectile lansate din văzduh, craterul din mijlocul tonelor de gunoaie putea fi produs de o bombă de mare putere, iar fosta bază hipică a fost ținta artileriei grele. Locuitorii spun că prin zonă nu au mai trecut trupe militare de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război, iar starea jalnică în care se prezintă lucrurile în prezent are ca bază lipsa de implicare a administrației locale lugojene pentru a oferi un trai cât de cât decent plătitorilor de impozite din zona respectivă.

„Am văzut că domnul primar are planuri legate de avioane, în loc să aibă proiecte care să ne aducă și nouă o rețea de canalizare, una de apă sau un drum asfaltat. La fostele bălți s-au adunat tone de gunoaie, de la pet-uri și cauciucuri, la materiale de construcții sau recameuri. Este și o problemă ecologică, pentru că toate sunt împinse în groapă și apoi nivelate, dar partea proastă este că în craterul rămas nu mai este loc nici pentru gunoaiele aruncate recent. Să vedem după aceea unde aruncă cei care aduc mizerii aici din tot orașul. Se va forma un munte de gunoaie, numai bun să fie luat în plin de avioanele primarului. Poate că ar fi bine ca acesta să se gândească și la modernizarea drumului care traversează strada până la fermele de oi și ieșirea pe șoseaua care duce către Nădrag. Recent mi-am rupt spoilerul la Ford din cauza gropilor. Dacă va fi reabilitat, s-ar forma un drum paralel cu cel care leagă Tapia de Lugoj, s-ar putea evita intersecția de la centură și s-ar degreva traficul de acolo în orele de vârf.”, ne-a spus Laurențiu Șandor, locuitor din zonă.

Primăria are un proiect pentru această stradă, în urma căruia ar trebui să se asfalteze drumul, dar conform reprezentanților instituției, nu se știe dacă el va fi realizat în acest an. La doar doi pași de această arteră, cei care și-au construit vile pe Dealul Viilor beneficiază de infrastructură demnă de un oraș civilizat. Pentru cei de la poale trebuia doar extinsă canalizarea și rețeaua de apă, însă sloganul „de la periferie spre centru” nu este valabil și aici…