Lugojenii vor rămâne fără apă dacă nu îşi plătesc datoriile. De săptămâna viitoare începe o acţiune amplă de debranşare

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Lugojenii sunt rău-platnici în ceea ce priveşte achitarea datoriilor la apă. Florin Iovescu, directorul Meridian 22, societatea lugojeană de apă-canal, anunţă că va recurge la măsuri drastice de săptămâna viitoare şi va trece la debranşări pentru populaţia de la case.

Suma care trebuie recuperată de la populaţia din Lugoj, dar şi din satele arondate, Tapia şi Măguri, este 371.000 de lei, pentru facturi mai vechi de 60 de zile.

„Dacă nu recuperez facturile acestea, am probleme de lichidităţi şi pot să ajung să afectez întreg oraşul, pentru că nu mai pot să îmi plătesc motorina, clorul, sulfatul, curentul. Va apărea o sincopă şi nu pot să livrez apa în continuare.”, a transmis Florin Iovescu, directorul Meridian 22 Lugoj.

Săptămâna aceasta deja au fost trimise aproape 100 de preavize, iar numărul lor este în creştere. „Am început să trimit preavize în Lugojul Român, în Balta Lată şi o să perii tot oraşul, vor fi sute de adrese unde trimit preavizele. Îi invit să vină la sediul societăţii să plătească, în caz contrar, de săptămâna viitoare le va fi tăiată apa. Aşadar cred că ar trebui evitate situaţiile neplăcute.”, a adăugat directorul societăţii lugoje de apă canal.

Costurile de rebranşare sunt de 1.000 de lei, sumă pe care restanţierii trebuie să o plătească pe lângă datoria pe care o au, în cazul în care le va fi tăiată apa. Conducerea Meridian 22 Lugoj estimează că în 60 de zile va recupera aproximativ 50% din sumă.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01