Lui Mocioalcă nu-i mai ajunge PSD-ul, face jocuri şi în UNPR Caraş-Severin

UNPR a început procedurile pentru excluderea lui Mihai Bona din partid şi din Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Biroul Permanent Judeţean a decis excluderea lui Bona din UNPR, spune deputatul Ioan Tabugan. Mihai Bona susţine taman invers.

Şedinţa a avut în discuţie pe cei care încalcă statutul şi alianţele politice. E vorba de domnul Bona, de un consilier de la Topleţ… S-a decis excluderea amândurora!”, spune deputatul Ioan Tabugan. „La BPJ nu s-a votat excludera mea, chiar dacă deputatul Tabugan a venit cu 32 de oameni în loc de 30! L-a respins şi pe domnul senator Purec, care nu şi-a dat demisia din UNPR, ci doar s-a înscris în grupul parlamentar al PSD. Dar chiar şi aşa, au fost doar 14 voturi pentru excluderea mea”, ne-a declarat Mihai Bona, cel care, se pare, a şi numărat voturile din BPJ!

Cu alte cuvinte, deşi au trecut pe faţă de partea PSD, aceştia încă mai încercau să voteze şi să ia decizii în UNPR, „de parcă eu aş fi copil în politică”, spune Tabugan, care crede că a fost ordin de la PSD ca, deşi trecuţi cu arme la social-democraţi, câţiva dintre aceştia să vină şi să voteze în continuare în BPJ, pentru a se evita astfel excluderea lui Bona.

Odată exclus din UNPR, Mihai Bona îşi va pierde şi mandatul de consilier judeţean, dar şi funcţia de vicepreşedinte al acestui for. Dar mai e drum lung până acolo, asta pentru că decizia BPJ de ieri seară trebuie expusă în Biroul Permanent Naţional al UNPR, care o va analiza şi va decide dacă o va pune pe ordinea de zi a Comitetului Executiv Naţional al UNPR, singurul for care poate decide excluderea lui Mihai Bona. Până atunci, vicepreşedintele îşi poate continua liniştit activitatea la Consiliul Judeţean.

Nu este nici un pact între PNL şi UNPR. Să îmi arate şi mie ce alianţă e, ce am încălcat eu?! Nu e nici măcar decizie a BPJ să mergem cu liberalii, aşa că nu înţeleg de ce se cere excluderea mea”, mai precizează Mihai Bona. Tabugan, însă, spune că în statutul UNPR se prevede clar că preşedintele filialei judeţene poate decide orice alianţă este în interesul partidului şi că el a decis această alianţă cu liberalii, pe care Mihai Bona ar fi trădat-o. „Să meargă la Bucureşti, să-i spună preşedintelui Steriu cum a trădat, dacă are curaj”, punctează Tabugan, cu referire la obiecţiile lui Mihai Bona.