Lugojul, la 2,44! Încă o săptămână de scenariu roșu pentru Liceul „Brediceanu”

În condițiile în care rata infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 2.44, ceea este foarte mult, continuarea școlii este deja un pericol pentru elevii, profesorii și personalul din școli.

La Liceul „Coriolan Brediceanu”, deja aflat în scenariul roșu de două săptămâni, s-a decis continuarea cursurilor exclusiv on line pentru încă o săptămână, în intervalul 2-6 noiembrie.

„Dragi colegi, din cauza faptului că Lugojul era sâmbătă la 2,44/1.000 de locuitori, de la 1,1 la începutul săptămânii, dar și din cauza cazurilor, trei elevi și un profesor, Consiliul de Administrație al școlii, întrunit azi, 1 noiembrie, a hotărât continuarea scenariului roșu și pentru săptămâna 2-6 noiembrie, adică toate cursurile se vor desfășura online. Școala pune la dispoziția dumneavoastră echipamentul necesar, însă cei care aveți posibilitatea să desfășurați orele online de acasă, puteți face acest lucru”, transmite profesorilor conducerea Liceului „Brediceanu”.

leader board 728 x 90 px

La rândul său, primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, avertiza că „evoluția noilor cazuri pozitive conformate zilnic este alarmantă, rata infectării dublându-se pe parcursul unei singure săptămâni. După cum observăm, creșterea numărului de persoane infectate este semnificativă, fapt pentru care vă adresăm rugămintea să respectați cu strictețe măsurile specifice. Vă rugăm, de asemenea, să evitați deplasările nenecesare și întâlnirile care nu sunt urgente. Luați toate măsurile de protecție de care puteți dispune. Totul depinde doar de noi. E de asemenea foarte important să nu ajungem la o suprapopulare a spitalului cu cazuri grave. Autoritățile competente își vor intensifica activitățile de verificare și îndrumare a cetățenilor în scopul respectării regulilor stabilite. Să fim solidari și responsabili”.

În ultima săptămână, la centrul de testare din cadrul Spitalului Municipal din Lugoj luni au fost depistate 12 persoane pozitive, miercuri 21 din 100 de teste, iar vineri, 39 din totalul de 141 persoane testate. Având în vedere situația deosebită, probabil că și alte instituiții de învățământ vor lua măsuri similare.