La București, după bani! Primarul Claudiu Buciu, în delegație la Guvern, caută fonduri pentru trei obiective majore ale Lugojului

Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj, se va afla astăzi în delegație la Guvernul României, având programate mai multe întâlniri. Cea mai importantă este cea cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene.

„Obiectul principal al deplasării la București este o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, pentru a vedea care sunt posibilitățile și pașii de urmat în vederea accesării de fonduri pentru un spital nou la Lugoj, o stație nouă de epurare și retehnologizarea uzinelor de apă. Acestea sunt cele trei priorități pe care le avem și pe care intenționăm să le discutăm cu ministrul Fondurilor Europene, domnul Boloș. Cunoaștem ce este de făcut, în schimb sunt investiții foarte mari și intenția noastră trebuie adusă la cunoștința Guvernului, la cel mai înalt nivel”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Dacă pentru construcția unui nou spital se mizează exclusiv pe finanțări europene, pentru stație, situația este diferită. Obiectivul figurează ca fiind deja finanțat, ceea ce pune sub semnul întrebării alte finanțări de la Ministerul Mediului ori de la Uniunea Europeană.

„La spital, e vorba de finanțări europene sută la sută. Încercăm cu finanțări europene și pentru noua stație de epurare și pentru retehnologizarea uzinelor de apă. Însă, la aceste două obiective, având în vedere că Primăria municipiului Lugoj a accesat deja fonduri, cel puțin pentru stația de epurare, fonduri pe care le-a cheltuit nejudicios, s-ar putea să nu mai avem acces la finanțări europene pentru acestea. În acest caz, vom apela la finanțare directă de la Guvern sau, în cel mai rău caz, va trebui să facem un împrumut public”, adaugă Claudiu Buciu.

Reamintim faptul că, nefiind funcțională, stația de la Jabăr practic nu epurează apele uzate aduse în ea de pe teritoriul municipiului Lugoj și le deversează mai departe, în stare poluată, în râul Timiș.