Lugojenii decid ce e de făcut! Primăria vrea să afle care sunt locurile ce necesită amenajare urgentă

copil pe hutul

Primăria Lugoj, împreună cu UrbanizeHub România, organizează o nouă acțiune în cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”.

De această dată, cetățenii din municipiu sunt invitați să se implice prin completarea unui chestionar pus la dispoziție la adresa https://forms.gle/c966QJgL5VrCtfBDA, obiectivul fiind colectarea unor opinii, impresii și sugestii privind îmbunătățirea calității spațiilor publice din orașul nostru. Acesta se poate completa până la data de 17 septembrie 2021.

Alături de alte întrebări regăsite în chestionar, oamenii trebuie să aleagă cinci spații care consideră că au nevoie urgentă de amenajare. Lista cuprinde Lunca Timișului, curțile din spatele blocurilor, platoul Casei de Cultură, spațiul dintre blocuri de pe strada 1 Decembrie 1918, spațiul din fața blocului de pe strada 1 Decembrie, spațiul public de pe strada Păun Pincio, zonele pentru biciclete din fața blocurilor, spațiile din apropierea caselor, pietonalul dintre blocuri, spațiul verde din intersecții și spațiul public din fața stadionului.

leader board 728 x 90 px

Printre soluțiile propuse de municipalitate, vizavi de spațiile enunțate mai sus, se numără acțiuni de igienizare (făcut ordine, strâns gunoaie, curățat mobilierul urban etc.), amenajare peisagistică (plantat arbori și flori, amenajat alei, întreținere gazon etc.), investiții majore (cumpărat mobilier urban nou, iluminat urban, pavaje etc.).

Activitatea este o continuare a celei din luna iunie, când Primăria și Urbanize Hub România s-au întâlnit cu locuitorii din cartierul Eftimie Murgu, pentru prima consultare publică, pe tema „Transformăm zona într-un loc plăcut pentru comunitate”.

UrbanizeHub România este una dintre cele mai importante grupări de specialiști în dezvoltare urbană, de la noi din țară și din Europa. În colaborarea cu Primăria Lugoj, UrbanizeHub implică o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.