Echipamente noi de joacă în aproape toate zonele din Lugoj

locuri de joaca noi lugoj

Primăria Lugoj încearcă să ofere importanță locurilor de joacă pentru copii, în condițiile în care orașul este văduvit de alte variante pentru petrecerea timpului liber.

Conform programării autorităților locale, în prima etapă, în primăvara acestui an, au fost montate noi echipamente de joacă în șapte locații din municipiul Lugoj: Micro I, Micro III, la „potcoava” Unic, Micro IV, Micro V, în Parcul Cornet, Spl. 1 Decembrie 1918, Parcul Ştrand și Balta Lată – str. Vasile Goldiș. În total, în această primă etapă au fost montate 29 de echipamente de joacă.

În a doua etapă, mai exact în luna septembrie, va începe montajul pentru alte noi echipamente în patru locuri din oraș: Parcul George Enescu, Spl. Tinereții (lângă Troiță), Cartierul J. C. Drăgan și în fața sălii de sport Lavinia Miloşovici. Tot în luna septembrie, conform cerințelor venite din partea cetățenilor, se vor suplimenta cu leagăne trei locații din prima etapă, și anume Micro I, Parcul Ştrand și Micro V – Parcul Cornet. În total, în această a doua etapă se vor monta 27 de echipamente de joacă.

„Prin hotărârea Consiliului local, la rectificarea bugetară, s-au suplimentat fondurile alocate echipamentelor de joacă. Astfel se va demara o nouă achiziție publică pentru alte cinci locații: Parcul Copiilor, Parcul Gării, Splaiul 1 Decembrie 1918 (încă două echipamente), Splaiul Tinereții (la pasarelă) și zona Stadion I. Tot în această nouă achiziție se are în vedere suplimentarea cu un complex de joacă pentru copii sub trei ani, în Micro V – Parcul Cornet”, spune Bogdan Blidariu, primarul municipiului.

1000x200 dacus 02

„Caietele de sarcini au fost făcute pentru același tip de echipamente cu cele înlocuite. Am decis asta pentru că sunt mai ușor de întreținut, fiind de la același producător”, mai precizează edilul-șef.

În prezent, pe domeniul public al municipiului Lugoj sunt montate 29 de echipamente de joacă, din luna septembrie se vor monta 27 de echipamente de joacă, iar următoarea achiziție prevede tot un număr de 27 de noi echipamente. La finalizarea celor trei etape, copiii din Lugoj vor beneficia de 16 locații, utilate cu 83 de noi echipamente de joacă. Echipamentele vechi vor fi demontate și casate.

publicitate si promovare online banner maxagro