Ludovic Orban, de la Bucureşti pe Faleza Dunării, a venit să garanteze pentru Ion Chisăliţă la Primărie

Actualul șef al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a părăsit capitala pentru o zi cu scopul de a-i fi alături candidatului PNL înscris în lupta electorală din acest weekend pentru șefia Primăriei Moldova Nouă. Fostul prim-ministru le-a garantat locuitorilor urbei că, în eventualitatea triumfului din data de 24 ianuarie, toate porțile ministerelor vor fi deschise pentru ca Ion Chisăliță să poată aduce prosperitate și dezvoltare la Moldova Nouă.

„Am venit special să-l susțin pe Ion Chisăliță la funcția de primar. Nu numai că am venit să-l susțin, dar am venit să vă garantez un lucru și anume: dacă îl votați pe domnul Chisăliță, veți avea un primar care să muncească pentru dumneavoastră, veți avea, alături de primarul pe care îl veți alege, și un Consiliu Județean, și un guvern care să fie cu ochii și urechile deschise la solicitările primarului pe care îl alegeți. Știm foarte bine că numai resursele locale nu sunt întotdeauna suficiente pentru a realiza toate proiectele de dezvoltare, toate proiectele de creștere a calității vieții. Din acest motiv, primarul are nevoie de sprijinul Consiliului Județean, care alocă resurse pentru anumite categorii de cheltuieli, are nevoie de sprijinul guvernului în ceea ce privește alocările de resurse de la nivel guvernamental și, nu în ultimul rând, guvernul și toate structurile implicate în absorbția fondurilor europene pentru facilitarea accesului la fondurile europene pentru toate proiectele pe care le inițiază domnul primar Chisăliță pentru dumneavoastră. Eu vă garantez, aici, că orice ușă de la București va fi deschisă pentru ca domnul primar să poată rezolva problemele orașului Moldova Nouă. E un lucru extrem de important și credeți-mă că am discutat în linii mari care sunt prioritățile localității și este posibil să se găsească soluții pentru fiecare dintre problemele importante”, a subliniat Ludovic Orban atât în fața simpatizanților formațiunii care s-au adunat pe Faleza Dunării, cât și în fața colegilor liberali, reprezentanți ai județului Caraș-Severin în Parlamentul României și nu numai.

Unul din proiectele asupra căruia trebuie intervenit de urgență pentru a aduce prosperitate economică și turistică în orașul Moldova Nouă se referă la bogăția de factură naturală cu care a fost înzestrată urbea – fluviul Dunărea:

„Vreau să vă vorbesc despre un proiect care mie îmi este drag și despre care foarte puțină lumea vorbește și, din păcate, foarte puțină lume a făcut ceva. România are de la Dumnezeu șansa de a avea autostrada albastră, Dunărea, care este principalul coridor fluvial al Europei. Din păcate, astăzi, această resursă formidabilă pe care o avem nu este utilizată pentru că România de astăzi nu a avut capacitatea să facă lucrări pentru asigurarea standardelor de navigabilitate pentru toți operatorii care și-ar dori să utilizeze fluviul pentru a transporta marfă sau pasageri. Atunci când a fost la Regensburg, am discutat cu niște operatori de transport. Când le-am arătat harta, era trecută linie roșie pe zona Dunării. Asta se-ntâmpla în 2001-2002. Am întrebat: ,,De ce e linie roșie?” și mi s-a răspuns: ,,Pentru că Dunărea nu este navigabilă” și foarte puțini se aventurează să transporte marfă întrucât există riscul de a se împotmoli navele. Dezvoltarea acestui proiect de navigabilitate al Dunării este important și pentru România. Este un potențial al dezvoltării. Noi avem ca obiectiv viabilizarea Dunării. Este plină de croaziere. Ca să oprească croazierele în gara fluvială, trebuie să garantăm niște pachete turistice atractive și, slavă Domnului, sunt atâtea atracții aici, încât îi putem convinge, printr-o promovare inteligentă, pe toți cei care fac croazieră pe Dunăre să oprească și să petreacă timp aici”, a mai atras atenția Orban.

Mai mult decât atât, fostul șef al guvernului nu a omis importanța existenței locurilor de muncă, dar și căutarea unor soluții pentru a resuscita Moldomin S.A:

„Așa cum domnul Chisăliță, în mandatul anterior, a reușit să aducă o firmă care să creeze 2.000 de locuri de muncă sau poate peste 2.000, vă garantez că nu vom rata nicio șansă de a aduce un investitor aici. De asemenea, ai nevoie de intervenții și în ceea ce privește activitatea minieră. De ce sârbii, la Maidanpec, exploatează cupru și este o afacere profitabilă, iar, la noi, mina a fost pusă pe butuci? Societatea este astăzi în lichidare, în condițiile în care, dacă ar fi fost privatizată în mod eficient la timpul potrivit, probabil că astăzi era în funcțiune. În mod cert îl voi sprijini pe domnul Chisăliță și sunt convins că printre priorități va fi și atragerea investitorilor. Fără locuri de muncă, fără dezvoltare economică, un oraș nu poate să își valorifice potențialul și să le ofere locuitorilor șansa la o viață civilizată, modernă. Vă promit că nu mă voi întoarce peste patru ani aici. Cu siguranță, ne vom revedea peste trei, șase luni”.

(E).

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/