Lucrările la sala de sport a Bazei 2 Politehnica din Timişoara ar putea fi reluate în această lună. Rectorul UPT: „Din păcate, explicații avem, dar eu vreau să terminăm cât mai repede”

baza 2

Rectorul Universității Politehnica din Timișoara, Florin Drăgan, speră ca în luna septembrie să fie reluate lucrările propriu-zise la sala de sport de la Baza 2 a Politehnicii, după un lung șir de probleme care au făcut ca șantierul să se întindă pe mai bine de 10 ani. 

Construcția sălii de sport de la Baza 2 Politehnica a început în 2010, iar șantierul nu e nici pe departe gata. La acest moment, șantierul este pustiu, însă conducerea universității poartă discuții cu firma care realizează lucrările, ca să vadă care este calea de urmat.

„Din păcate a fost un proiect luat din altă parte care nu a mers poate cel mai bine aici, au fost modificări care au apărut, din păcate explicații avem, dar eu vreau să terminăm cât mai repede. Numai că va mai dura. Chiar acum, cam o lună nu s-a lucrat, chiar am spus că mă voi duce săptămâna viitoare pe șantier să repornim toată treaba. Avem niște discuții cu firma care are contractul în derulare, legat de niște soluții pe care să vedem dacă le putem lua împreună. Sunt și niște limitări bugetare, vă dați seama că e un proiect în derulare, apar costuri de corecție pentru că a fost o problemă găsită la acea sală, încercăm să ne încadrăm în acel buget, dacă nu, trebuie să cerem o mărire, iar lucrurile astea durează fiind la stat”, a declarat rectorul Florin Drăgan.

Muncitorii s-ar putea reîntoarce la treabă în această lună, spune rectorul universității. Mai există câteva „dacă-uri”.

„Nu vreau să mai avansez că e vorba de construcție, știu că mai sunt probleme și în piață în general, dar eu sper ca luna aceasta să le redemarăm. Ține și de un schimb de informații pe care trebuie să îl avem cu ei, dacă vom reuși ca acest lucru să îl facem și să putem continua lucrările, dar sper ca luna aceasta să le redemarăm pentru această pauză din luna august”, a explicat Drăgan.

baza 2 1

Cuib de vise 1000x100

Sala de sport de la Baza 2, o poveste fără sfârșit

În 2013, consilierii locali au aprobat ca jumătate din suma necesară finalizării lucrărilor la Baza 2 să fie acoperită din bugetul local. Lucrările au fost reluate, după acest moment, însă ulterior, constructorul a intrat în insolvență, apoi în faliment. Au urmat noi licitații, dar și contestări care au dus la procese în instanță.

Între timp au fost descoperite mai multe greșeli atât în proiect, cât și în execuția obiectivului, așa că a fost necesară refacerea structurii metalice a sălii. Pentru asta, parte din acoperiș, proaspăt pus, a fost dat jos.

Construită de Universitatea Politehnica din Timișoara, arena ar urma să aibă 2.500 de locuri. A fost gândită nu doar pentru găzduirea meciurilor ale diferitelor sporturi, ci și pentru organizarea unor evenimente și concerte. Investiția se ridică la circa 6,5 milioane de euro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/