Din lipsă de spații, 1.200 de elevi din Timișoara vor învăța în săli de clasă realizate în containere

container
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Din cauza lipsei de spații, tot mai mulți elevi care învață la școlile din Timișoara vor fi nevoiți să revină la cursuri în săli de clasă realizate în containere. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, în total sunt 54 de astfel de săli care funcționează în containere, o parte fiind în curs de autorizare.

Problemele în ceea ce privește infrastructura școlară din Timișoara sunt departe de a se fi încheiat. Pentru că unele unități de învățământ nu au suficiente clase, școala va începe pentru peste o mie de elevi în containere. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că, în total, sunt 54 de containere transformate în săli de clasă la nivelul Timișoarei, în care vor învăța din noul an școlar aproximativ 1.200 de elevi.

Sunt unități de învățământ din Timișoara care, din cauza deficitului de spații, au apelat la soluția construcțiilor modulare. Această perspectivă a containerelor în străinătate este utilizată des, pentru că au loc intervenții la infrastructură, etc, dar nu este o perioadă foarte mare de timp”, a afirmat Marin Popescu.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, șase containere sunt folosite de elevii de la Colegiul Național Bănățean, iar alte patru de către Școala Gimnazială Nr. 7. Totodată, Școala Gimnazială Nr. 13 are șase containere, autorizația sanitară fiind în curs de obținere, iar Școala Gimnazială Nr. 19 – opt containere, s-au depus documentațiile necesare și se așteaptă obținerea autorizației sanitare și din partea ISU.

Și o parte dintre elevii de la Școala Gimnazială Nr. 30 vor învăța în 12 astfel de containere, șase dintre acestea fiind aduse în această vară, astfel că sunt în curs de autorizare. „Primăria a cumpărat containerele pentru a rezolva această problemă temporară, nu este pentru o perioadă lungă. De exemplu, Școala Generală 30 se află într-o etapă finală de predare a amplasamentului în vederea extinderii clădirii”, a precizat Marin Popescu.

Muzeul TM

De asemenea, și la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” sunt montate șase containere, care au fost donate de o companie din domeniul automotive, iar autorizația sanitară este în curs de obținere. Alte șase containere se află la Liceul Waldorf, plus încă tot atâtea la Liceul Teologic Ortodox „Antim Ivireanul”.

Inspectorul școlar general al județului Timiș spune că nici Școala Gimnazială Nr. 24 din Timișoara nu stă foarte bine în ceea ce privește spațiul necesar, dar deocamdată s-au găsit soluții pentru a nu se ajunge la varianta containerelor.

Școala Gimnazială Nr. 24 are în plus față de cifra de școlarizare propusă încă șase clase pregătitoare, ca urmare a presiunii venite din nordul orașului, din zona de Dumbrăvița, Cora. Prima școală din oraș este Școala Gimnazială Nr. 24. Presiunea cea mai mare este aici, chiar dacă Școala 24 a primit în urma reconfigurării rețelei școlare și fosta Generală 26, care aparținea de Mincu. Spațiile sunt insuficiente. Ca urmare, ar mai fi nevoie de containere, dar nu vreau să vedem perspectiva dezvoltării învățământului în astfel de containere, ci aș dori ca aceste containere să fie temporar folosite. Sunt convins că Primăria Timișoara are prevăzută o extindere a rețelei școlare, și mă refer la infrastructura școlară la școlile cu probleme. Evident că nu se poate realiza rapid acest lucru, important este că se găsește această soluție temporară pentru a ne desfășura procesul de învățământ”, a declarat Marin Popescu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/