Bani pentru DJ Văliug-Slatina Timiș

Cărășenii trebuie să suporte din propriul buget finalizarea reabilitării drumului județean Văliug – Slatina Timiș. Deși proiectul trebuia să beneficieze de finanțare europeană în totalitate, proasta guvernare a fostului premier a dus la această situație.

Deși suma totală pe care Uniunea Europeană o punea la dispoziție pentru acest proiect era de 32 de milioane de euro, din cauza modului în care a fost organizată licitația, s-au alocat doar 18 milioane. Ca urmare a acestei “amputări”, finalizarea lucrărilor depinde de alocarea unei sume de aproximativ 9 milioane de euro din fondul de rezervă al județului.

”Din nefericire, modul în care a fost realizată licitația nu ne-a permis să accesăm întreaga sumă pe care Uniunea Europeană o aloca pentru acest drum, dar evident că vom termina acest drum și vom găsi surse de finanțare pentru a finaliza lucrările la timp”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean, la ședința ordinară ce a avut loc în sala de ședințe a Palatului Administrativ.

leader board 728 x 90 px

Una dintre cele mai importante investiții turistice din județ, acest proiect, este în prezent realizat în proporție de 60%. Cele mai mari probleme în ce privește lucrările le ridică podurile și podețele. Consiliul Județean va recurge la toate mijloacele necesare ca să finalizeze lucrările la sfârșitul acestui an.