Brantner,înaintea asistaților sociali

În această dimineață asistații sociali ai primăriei au luat la curățat stațiunea Secu. Deși inițial era vorba că principalul obiectiv este platoul Secu, se pare că reprezentanții firmei Brantner le-au luat-o înainte. Asta însă, nu i-a demoralizat pe cei care primesc venitul minim garantat de la Primărie, astfel că s-au reorientat spre Râul Alb.

Doar un număr de 14 asistați, dintre cei 34 care au fost chemați, au ajuns cu autocarul în stațiunea Secu. Împărțiți în grupuri de câte trei sau patru, aceștia au fost răspândiți pe marginea drumului sau pe marginea lacului în căutare de gunoaie sau resturi lăsate de turiști. Dar, pentru că puțin înaintea sosirii lor pe acolo a trecut Brantnerul, aceștia s-au trezit că nu au foarte multe de adunat.

Pentru că platoul era curat, asistații sociali s-au afundat în pădurile de la marginea lacului, unde turiștii care au campat acolo au lăsat destul material de lucru pentru săracii orașului. De asemenea, o parte dintre ei au fost trimiși mai departe cu autocarul, până lângă tabăra Râul Alb.

În timp ce adunau, asistații sociali comentau cu spor: „Foarte multă mizerie lasă românii aștia. Ar trebui amendați!” Sacii adunați în urma acțiunii vor fi preluați de către mașina firmei Brantner în jurul orei 12:00, când activitatea de curățare va lua sfârșit.

Trecuți absenți la acțiunea de ecologizare de astăzi au fost membrii clubului Rotary din Reșița. Asta, deși au anunțat că se vor prezenta la Lacul Secu.