Lucrările de modernizare la Colegiul Național „Traian Lalescu”, aproape de final

Lucrările din cadrul contractului semnat în urmă cu doi ani de Primăria Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest se află pe ultima sută de metri. În aceste zile sunt montate panourile fotovoltaice care vor produce peste 75% din energia electrică necesară tuturor clădirilor colegiului.

În luna martie 2018, primarul Ioan Popa semna contractul prin care Colegiul Național „Traian Lalescu” urma să fie reabilitat termic, urmărindu-se creșterea eficienței energetice. Valoarea totală a proiectului este de 8,36 de milioane de lei, din care suma de 6,88 de milioane de lei este nerambursabilă. Proiectul cuprinde atât cele două clădiri în care învață elevii de liceu, cât şi sala de sport.

Primarul Ioan Popa a publicat chiar și o fotografie care arată ce s-a dorit prin acest proiect și cum arată acum una dintre clădiri:

Conform contractului, lucrările din proiect presupun inclusiv izolarea termică a faţadei, termo-hidroizolarea acoperişului, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel şi parter, reabilitarea instalaţiilor interioare de încălzire şi de furnizare a apei calde şi reci, dar şi refacerea sistemelor de preluare şi colectare a apei pluviale. De asemenea, proiectul include montarea unei centrale termice noi, instalarea de panouri solare şi panouri fotovoltaice, implementarea unui sistem de climatizare realizat cu ventiloconvectori şi a unui sistem de ventilaţie mecanică cu recuperarea căldurii, implementarea unui sistem integrat de management energetic al clădirii, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, precum şi crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Rezultatul acestor măsuri de eficientizare energetică va fi scăderea emisiilor CO2 cu aproximativ 73%.

Toate lucrările ar trebui să fie gata în această vară, potrivit termenului prevăzut în contract.

„Este obiectivul meu ca în următorii ani să modernizam toate unitățile de învățământ, iar Reșița să devină un exemplu în ceea ce privește infrastructura școlară”, transmite Ioan Popa.