De-a lungul anilor, reabilitarea căminului cultural din localitatea Brădișoru de Jos a întâmpinat o serie de dificultăți, pornind de la aprobarea proiectului de modernizare a obiectivului de către consilierii locali orăvițeni până la găsirea unui constructor care să dea dovadă de seriozitate în respectarea termenilor contractuali. Din fericire, renovarea lăcașului cultural a intrat în linie dreaptă, autoritățile locale nădăjduind ca materializarea proiectului să aibă loc înainte de termenul prevăzut.
În ciuda faptului că noul coronavirus a stopat pentru o perioadă evenimentele culturale, totuși, partea plină a paharului în contextul epidemiologic se referă la faptul că activitatea în ceea ce privește derularea anumitor proiecte depuse de edili pentru îmbunătățirea condițiilor de trai pe raza UAT-urilor nu a avut de suferit, lucrările de reabilitare/modernizare a anumitor proiecte neîntâmpinând dificultăți, așa cum s-a întâmplat și în cazul căminului cultural dintr-o localitate aparținătoare orașului Oravița.
Referitor la momentul în care obiectivul supus unui amplu proces de transformare, prin CNI, va cunoaște linia de finish, dar mai ales cât de esențial este acest lucru pentru localnicii din Brădișoru de Jos, reprezentanții administrației publice locale de pe Valea Carașului au ținut să transmită următoarele:
„Ne bucurăm de faptul că în sfârșit am reușit să izbutim cu acest obiectiv. Asta înseamnă că am dat dovadă de perseverență în momentele în care ne-am lovit de nenumărate ziduri ridicate, dar am arătat că într-adevăr ne pasă de solicitările și doleanțele cetățenilor, acesta fiind prioritatea zero, după ce oamenii ne-au acordat votul încrederii. Lucrările aici se derulează cu rapiditate, motiv pentru care obiectivul va cunoaște materializarea înainte de termenul prevăzut în contract. Așa cum am mai spus, renovarea acestor edificii este esențială în conservarea tradițiilor și obiceiurilor strămoșești. Sperăm doar ca odată cu acțiunea de imunizare a populației, lucrurile să revină la normalitate, iar oamenii să se poată bucura din nou de evenimentele cultural-artistice, nevoia de cultură fiind imperioasă pentru fiecare din noi, cum de altfel pentru orice societate”.