Lucrările celei de-a XVI-a ediții a taberei Gernik Art Camp, expuse la Galeria Primăriei Timișoara

În prima parte a lunii decembrie, lucrările celor 17 artiști plastici europeni și nu numai, realizate în cadrul taberei de creație artistică și documentare „Gernik Art Camp XVI”, vor avea ocazia să fie cunoscute și admirate de toți iubitorii de artă din capitala Banatului.

În perioada 31 august-8 septembrie, comuna Gârnic (județul Caraș-Severin) a fost gazda unei noi ediții a taberei de creație artistică și documentare „Gernik Art Camp”, cea mai mare deschidere față de invitații curatorului Costin Brăteanu (artiști plastici din România, Serbia, Lituania, Spania, Germania și Muntenegru) fiind manifestată de „gazda inimoasă, ing. Gabriel Lungu și Pensiunea Gernik 100”, după cum a explicat curatorul pentru expressdebanat.ro.

În „climatul rural încărcat de tradiție”, artiștii au creat, în diferite tehnici (ulei, acrilic, tehnici mixte, piatră sau mozaic), lucrări spectaculoase care se vor regăsi pe simezele Galeriei Primăriei Timișoara în perioada 5-18 decembrie, vernisajul expoziției fiind programat să aibă loc joi, 5 decembrie, începând cu ora 16.00.

Printre artiștii participanți la tabăra de la Gârnic se numără: Valeriu Sepi, Raluca Băjenaru, Ljubisa Djurić, Kaulip Álvarez, Hector Delgado Millan, Susie Vier, Mátyász László, Angela Ștefania Szavui, Andjela Mujcić, Costin Brăteanu, Jūrate Racinskaitė, Adrian Podoleanu, Vasile Pintea, Irvin Maslicić, Dunja Sirmium, Constantin Plavițu, Maja Ćuk, Susana Garcia Gómez.

În privința locului ales de artiști pentru a-și pune în valoare profesionalismul, criticul de artă Gabriel Kelemen a ținut să puncteze: „Comuna Gârnic se transformă treptat într-un epicentru cultural, o voce pregnantă a culturii plastice bănățene de început de secol XXI, oază de cultură ce aduce laolaltă an de an artiști naționali și internaționali deja consacrați cu o line stilistică recognoscibilă, matură, plină de șarm compozițional. Operele realizate se înscriu în teritoriul tematic postpostmodern, uzând de un vast limbaj plastic, articulat plenar în climatul efervescent al contemporaneității”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/