Lucrări suplimentare de 1,5 milioane euro la noua clădire a Spitalului de Copii din Timișoara

cladire turcanu

Este nevoie de lucrări suplimentare față de cele prevăzute inițial la noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Primăria a lansat recent o licitație în valoare de aproape 1,5 milioane de euro pentru racordarea imobilului la sistemul de termoficare și alte intervenții.

După opt ani de șantier, încă continuă lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Nu mai sunt multe lucruri de făcut, dar pentru ca investiția să fie finalizată, este nevoie de lucrări suplimentare față de cele prevăzute inițial.

Astfel, în luna decembrie a anului trecut, Consiliul Local Timișoara a votat un proiect de hotărâre cu privire la actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru noua clădire. Din documentația acelui proiect aflam că ar mai fi nevoie de lucrări în plus în valoare de 1,5 milioane de euro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Iată că, în urmă cu câteva zile, Primăria Timișoara a și lansat o licitație publică pentru a realiza ultimele lucrări. Printre altele, se dorește racordarea imobilului la sistemul de termoficare al orașului.

În baza contractului, vor fi executate lucrări suplimentare în vederea finalizării obiectivului de investiții “Extindere corp B, secțiile chirurgie, prematuri și laborator pneumoftiziologie și reabilitare clădire existentă la Spitalul L. Țurcanu din Timișoara, în perimetrul Strada I. Nemoianu – strada Dr. Liviu Gabor (fostă 7 Aprilie) colț cu strada Brăila”. Lucrările vor cuprinde: modificări ale compartimentărilor interioare și a instalațiilor aferente; suplimentări la instalațiile pentru PSI; completări la sistemul de apelare soră medicală; construirea a trei camere frigo la subsol ce va deservi cantina și a uneia la etajul 1 pentru laborator; echipamente solicitate prin ATR de către ENEL pentru legătura la linia 20 kV; racord la rețeaua Colterm; hidroizolație realizată cu poliuree; confecții metalice”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Contractul pentru realizarea lucrărilor suplimentare este estimat la aproape 1,5 milioane de euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 14 martie, la ora 15.00.

În noul corp de clădire vor funcționa Unitatea de Primiri Urgențe, o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI și prematuri. De asemenea, vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament.

După finalizarea lucrărilor, mai este nevoie de investiții serioase și în dotarea clădirii cu echipamentele medicale necesare.

banner 970 x 250