Lucrări pe ape! Mai multe poduri, podețe și baraje, construite și reabilitate în zona Lugoj – Buziaș – Făget

podet7
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Estul județului Timiș beneficiază în această perioadă de mai multe lucrări care vizează construcția de poduri sau reabilitarea unor baraje.

La Găvojdia se construiesc două poduri. Unul este în interiorul localității și va facilita accesul locuitorilor peste pârâul care „rupe” satul în două, iar celălalt este în extravilan, de mari dimensiuni și odată finalizat va degreva drumul județean către Sălbăgel de către utilajele agricultorilor din comunele Găvojdia și Știuca. Alte două poduri se realizează în comuna Fârdea. Finanțarea lucrărilor este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Importanța acestor obiective este una deosebită, pentru că sunt zone unde trecerea peste ape se face pe niște improvizații din lemn. Pentru a rezolva aceste probleme, la Fârdea construim două poduri și o punte peste părău, iar la Hauzești o punte”, a declarat Violeta Murari, primarul comunei Fârdea, edil aflat la primul mandat și care în ultimii doi ani s-a confruntat de cel puțin două ori cu inundații produse de ploi mai abundente.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Investiții și prin ABAB

Și Administrația Bazinală Apele Banat execută lucrări pe albiile mai multor râuri, dar și la baraje considerate de mai mică importanță, dar extrem de utile în caz că natura se dezlănțuie. Recent au fost finalizate lucrările de reabilitare la  acumularea permanentă Salcia, în zona orașului Buziaș, dar și la acumularea nepermanentă Silagiu. Barajul Salcia este încadrat ca baraj de tip C, de importanță normală, iar acumularea nepermanentă Silagiu are baraj de tip D, de importanță redusă. „Rolul celor două acumulări este de atenuare a undei de viitură”, au anunțat reprezentanții ABAB. După problemele de la Roșia Montană, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat controale și verificări la toate acumulările de tip C și D din țară. ABAB, care are sediul la Timișoara, administrează aproape 70 de baraje de acest fel, care se află în județele Timiș, Caraș-Severin, dar și în Arad, Mehedinți și Hunedoara.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/