Lucrări „în regim de urgență” în Caraș-Severin, la 4 luni distanță de la dezastru!

Inundațiile de la începutul acestei veri au lăsat în urmă pagube însemnate în anumite zone din Caraș-Severin. Una dintre cele mai afectate localități a fost Slatina Timiș, acolo unde apa a distrus peste 40 de gospodării. Codul roșu emis de hidrologi a lăsat urme grave la mijlocul lunii iunie, însă lucrările „în regim de urgență” au început abia luna aceasta.

Administrația Bazinală de Apă Banat anunță că la Slatina Timiș se lucrează. După ce, la mijlocul lunii iunie, un cod roșu de inundații a lăsat în urmă dezastru, Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice afectate.

„Regimul de urgență” înseamnă însă 4 luni! Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a propus, pentru județul Caraș-Severin, regularizarea pârâului Slatina. Valoarea totală a acestei investiții este de 4.896.00 lei, suma fiind alocată prin HG 582/2018 din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului. Abia luna aceasta, utilajele și-au făcut apariția pe cursul pârâului Slatina.

„Lucrările care se execută în cadrul acestui obiect de investiții sunt lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2.000 m și consolidări de maluri pe 1.510 m. În luna septembrie a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului. De asemenea, în luna octombrie deja s-au realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în acest moment se lucrează la consolidările de mal cu gabioane”, anunță ABA Banat.

Termenul de finalizare a lucrărilor pe lungimea pârâului Slatina este finalul anului 2018.

CITEȘTE ȘI: COD ROŞU. Inundaţii la Slatina-Timiş, alertă şi în zona Caransebeş! [VIDEO]