Primăria aduce natura în curtea şcolii

Elevii a două unităţi de învăţământ din municipiu vor avea în scurt timp un colţ verde în curtea şcolii. Printr-un parteneriat cu Primăria Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII nr.7 şi Liceul Teoretic Mircea Eliade derulează două proiecte prin care terenul viran aparţinător celor două unităţi va fi transformat într-un mini parc.

Primăvara vine cu veşti bune pentru elevii celor două şcoli. În scurt timp, aceştia îşi vor petrece pauzele în propriul părculeţ, într-un mediu plăcut şi sănătos. Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a vorbit la cea mai recentă conferinţă a sa despre parteneriatul dintre municipalitate şi cele două unităţi de învăţământ, în vederea transformării terenului viran aparţinător acestora într-un colţ verde. Liceul Teoretic Mircea Eliade şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 sunt cele două unităţi care vor beneficia de finanţare prin Programul Spaţii Verzi, pentru derularea acestui proiect.

În timp ce primăria se obligă să ofere consiliere pentru scrierea cererii de finanţare a proiectelor şi să pună la dispoziţie forţa de muncă pentru realizarea lucrărilor prevăzute în proiect, şcolile se vor ocupa de planul de amenajare. Parteneriatul implică şi Asociaţia Învăţătorilor din Caraş-Severineni, care va scrie proiecul şi cererea de finanţare.