Lucrări cu viteza melcului pe tronsonul Oravița-Nicolinț!

reparatie drum oravita nicolint 2

Vestea că un tronson de aproximativ 15 kilometri de drum dintre Oravița și Nicolinț va fi reabilitat i-a bucurat pe mulți, însă ritmul în care avansează lucrările începute în primăvară este dezamăgitor. Nu a fost finalizată nici jumătate din investiție, în condițiile în care a mai rămas o singură lună până la termenul-limită. Bineînțeles, după o vară secetoasă, acum sunt invocate condițiile meteo nefavorabile…

Despre ritmul lent al lucrărilor pe Drumul Național 57 Nicolinț-Oravița s-a vorbit încă din luna august în ședința Comisiei de Dialog Social, atunci când prefectul Ioan Dragomir s-a arătat sceptic cu privire la finalizarea proiectului în luna octombrie. Realitatea din teren îi dă dreptate. Deși a mai rămas doar o lună până la termenul-limită, lucrările sunt realizate doar în proporție de 40%. O confirmă Alina Sabou, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

„Este un ritm scăzut al lucrărilor. D.R.D.P. Timișoara a atenționat în mod repetat antreprenorul pentru mobilizarea slabă și s-a solicitat luarea de măsuri pentru aducerea sectorului la o stare de viabilitate corespunzătoare, finalizarea lucrărilor în termenele asumate și recuperarea întârzierilor acumulate.”.

Săptămâna trecută s-a lucrat pe traseu la rigole și tasări, iar pentru săptămâna aceasta, antreprenorul s-a angajat să execute așternere de covor asfaltic în Oravița, mai spune Sabou, dacă vor permite și condițiile meteo. În tot acest timp, șoferii fac slalom printre porțiunile de drum decopertat.

Contractul a fost semnat la finalul lunii martie cu asocierea AXELA CONSTRUCȚII S.R.L. & GROUP D.C.M. S.R.L., la prețul de aproape 24 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările au început la sfârșit de aprilie.

Proiectul presupune lucrări la structura rutieră, acostamente, asigurarea evacuării apelor pluviale, decolmatări, reparații la poduri și podețe, consolidarea parcărilor, montarea de parapet de protecție unde este cazul, semnalizare rutieră și orizontală.

Durata de execuție a contractului este de 6 luni, însă în condițiile date, având o toamnă și o iarnă în față și eterna scuză a condițiilor meteo nefavorabile (cam puerile după ce o vară întreagă ne-am plâns de secetă…), doar o minune poate face ca lucrările să se încheie luna aceasta.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrările pe drumul Nicolinț-Oravița!