Lucien Hora a câştigat prima etapă din Cupa Gorjului

Veteranul reşiţean a avut nevoie de o singură urcare la volanul monopostului său Lola F 3000 pentru a bifa o nouă victorie de etapă în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Noul său coleg a venit pe cinci la general.

Lucien Hora a urcat în prima manşă de concurs cu un ecart de peste şase secunde în faţa lui Paul Andronic şi şi-a asigurat deja victoria, astfel că, pentru manşa secundă a preferat rolul de spectator.  Andrei Dumitrescu, pe un monopost Tatuus a terminat pe trei, în timp ce, noul component al ACM Sport, Ovidiu Zaberca a obţinut al cincilea timp la general în cea de-a doua urcare. Pe prima a ratat-o din cauza problemelor tehnice. Timpul obţinut de reşiţean l-a propulsat pe locul secund la Grupa H, în spatele lui Paul Andronic.

Cine este Ovidiu Zaberca?
Zaberca este la prima prezenţă în Campionatul de Viteză în Coastă sub culorile ACM Sport. Recent întors din Australia, Ovidiu Zaberca face echipă cu Lucien Hora, luându-i locul unui alt campion reşiţean, Christian Nistoran. El va concura cu numărul 58, în Grupa H, pe un Mitsubishi EVO 8.5. “Este vorba despre maşina pe care a alergat şi în Australia, cu un succes de public evident, spectatorii de aici susținând că Ovi este, de fapt, un „fost pilot de încercare de formula 1 din România“. O legendă urbană australiană, bazată însă pe o realitate românească: fiu al reputatului pilot reșițean Nicolae Zaberca, de la care a moştenit talentul şi pasiunea pentru automobilism, Ovidiu Zaberca a început din fragedă copilărie să practice karting-ul, înainte de a se avânta la rândul său pe traseele montane de viteză și, apoi, pe circuitele australiene”, l-a caracterizat Walter Fleck pe pilotul ACM Sport.

leader board 728 x 90 px

Ovidiu Zaberca (foto: autorally.ro)

Se bate cu Andronic!
Zaberca are de recuperat o diferenţă mare de puncte şi nu se bate cu oricine, Andronic, Onoriu sau Pădurean fiind adversari redutabili. “Atacul la vârf poate părea un obiectiv îndrăzneţ, dar nu imposibil de atins, ţinând cont că ne aflăm la jumătatea unui sezon competiţional împănat cu surprize. Obiectivele celor doi piloți ACM Sport rămân cele care au propulsat până acum „viteza în coastă reșițeană” în fruntea clasamentelor naţionale: victorie după victorie”, a mai spus reprezentantul clubului reşiţean.