Luca Mălăiescu, mai mult decât primar la Oțelu Roșu?

malaiescu luca
banner publicitar

Șefia Consiliului Județean, un loc în Camera Deputaților sau în Senat sunt variantele despre care se vorbește în culisele scenei politice cărășene că i s-ar pregăti liderului PSD de pe Valea Bistrei.

Aflat la al treilea mandat de primar la Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu ar defila și în 2024, mai ales după ce fosta șefă PNL din oraș, Magda Lungu, i s-a alăturat. Funcția politică deținută în PSD, aceea de secretar general al filialei județene, îi dă însă dreptul la mai mult. În plus, e unul dintre pesediștii cărășeni bine văzuți și dincolo de Valea Bistrei. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a întărit și mai mult zvonurile potrivit cărora Mălăiescu ar trece la alt nivel. „Îi mulțumesc lui Luca în primul rând pentru ceea ce a făcut în lunile în care a asigurat interimatul organizației municipale din Caransebeș. A fost o muncă pe care o apreciez și o apreciază toată lumea. Și-a intrat în rolul de secretar al organizației județene foarte bine, iar asta ne arată un lucru sigur, că are aspirații politice mai mari. Fiecare în politică își dorește mai mult!”, a spus Grindeanu.

Lucă Mălăiescu a respins ferm varianta de a candida pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, acolo PSD urmând să intre în competiția electorală cu deputatul Silviu Hurduzeu, președintele social-democraților cărășeni. Despre posibilitatea de a merge în Parlamentul României a vorbit în urmă cu ceva vreme, numai că anticipa atunci un mandat pe final de carieră politică. Al patrulea mandat de primar la Oțelu Roșu este varianta cea mai aproape de realitate, dar până în 2024 mai e destul. În plus, prezența pe lista alegerilor locale nu o exclude pe cea la alegerile parlamentare!