Lovitură pentru contrabanda cu țigări din vestul țării! Percheziții de ultimă oră!

Peste 100.000 de pachete de țigări au fost ridicate astăzi, în urma unor percheziții efectuate în vestul țării. 11 suspecți și inculpați vor fi duși la audieri.

Procurorii DIICOT – B.T. ARAD împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de combatere a criminalității organizate Arad, desfăşoară o acţiune având ca obiect destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări pe zona de vest a României.

În această dimineaţă, au fost efectuate un număr de 21 de percheziţii domiciliare, 13 pe raza judeţului Arad şi 8 pe raza judeţului Timiş şi vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 11 suspecţi și inculpați.

Până în prezent, a fost indisponibilizată cantitatea totală de 115.990 pachete de țigarete de contrabandă, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională desfăşurată de către membrii reţelei infracţionale este în valoare totală de 1.597.453 lei (342.829 euro).

Acţiunea este efectuată cu sprijinul I.J.P.ARAD, I.J.J.ARAD, I.J.P. TIMIŞ şi I.J.J.TIMIŞ, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.